Sunday 21 April 2024
Αντίβαρο
Ανδρέας Σταλίδης Μακεδονία Σκοπιανό

Έρεβος μετά τις Πρέσπες

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.

Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 12 Μαρτίου 2019.

40 ημέρες μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο και η πραγματικότητα αποδεικνύεται πιο ζοφερή από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.

Στις 28.1 απαγορεύτηκε ομιλία στο Πολεμικό Μουσείο με θέμα την Μακεδονία, παρόλο που είχε οργανωθεί ένα μήνα νωρίτερα. Την επομένη διατάχθηκε ΕΔΕ κατά δασκάλας στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης επειδή μοίρασε στους μαθητές της φυλλάδια κατά της Συμφωνίας.

Μετά τις 49 προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις στις 14.12.2018 έξω από το Παλαί ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το φαινόμενο οργίασε σε εμφανίσεις υπουργών και βουλευτών: 20 προσαγωγές στις 13.1 έξω από το Μέγαρο Μουσικής σε ομιλία για το ίδιο θέμα, 11 στην Κατερίνη στις 22.2, 2 στην Πτολεμαΐδα στις 27.2, 16 στις 4.3 στα Γιαννιτσά. Την επομένη, 5.3.2019, η αρμόδια υπουργός κα.  Παπακώστα δήλωσε ευθαρσώς ότι «εστιάζουμε στην πρόληψη, όχι στην καταστολή»!

Στις 27.2 εξέδωσαν ανακοίνωση οι αστυνομικοί της Κοζάνης ότι δεν τους εκφράζουν οι αγριότητες εκείνης της ημέρας στην Πτολεμαΐδα, ενώ την επομένη 28.2 έγιναν καρατομήσεις στην αστυνομία της Δράμας επειδή δεν έγιναν συλλήψεις στα γιουχαΐσματα εναντίον του κ. Τσακαλώτου.

Την ίδια στιγμή, οι «Ενωμένοι Μακεδόνες του Καναδά» στην «βραδιά Γκότσε Ντέλτσεφ» στις 3.2.2019 γιορτάζουν μπροστά από έναν τεράστιο χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας», η οποία περιλαμβάνει σχεδόν τη μισή Ελλάδα.

Το Ουράνιο Τόξο ζητά επισήμως από τις ελληνικές αρχές να διδάσκεται η «μακεδονική» στα σχολεία και από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να προβλέπει εκκλησιαστική λειτουργία στην γλώσσα αυτή. Το BBC βασιζόμενο σε μία μόνο μαρτυρία ενός αμφιλεγόμενου προσώπου μάλιστα, φτάνει στην χειρότερη ίσως στιγμή της ζωής του εγείροντας ζήτημα «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αυτό απορρέει ενδεχομένως από την Συμφωνία, ενώ οι Σκοπιανοί σε τουριστική έκθεση στο Βερολίνο αρχές Μαρτίου 2019 χρησιμοποιούν το σκέτο «Μακεδονία» σε όλες τους τις ταμπέλες, τον Ήλιο της Βεργίνας στα σύμβολά τους και σε διαφημιστικά των κρασιών τους, τα οποία παρουσιάζουν ως διαχρονικά εδώ και 2000 χρόνια. Στις ιστοσελίδες τους μιλάνε μάλιστα για παράδοση «7000 ετών»!

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3 κ. Γεωργιάδης απαντάει από τα Σκόπια ότι «πήραμε το Βόρεια Μακεδονία, μην ασχολείστε με τις ταμπέλες στα κρασιά»!

Η απίστευτη κυβερνητική κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με τον πρώην υπουργό Κοντονή και τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Τριανταφυλλίδη, ενώ επί τόσους μήνες υποστήριζαν την Συμφωνία όπου οι Σκοπιανοί αναγνωρίζονται ως σκέτο «Μακεδόνες», τώρα ο ένας μας λέει ότι θα τους αποκαλεί «βορειομακεδόνες» και ο άλλος ότι θα τους αποκαλεί «σεβερνάδες»!

Ποιον δουλεύουν; Εσένα αναγνώστη, εσένα ψηφοφόρε, εσένα Έλληνα.

Όσο σκέφτομαι ότι αυτή η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από 151 βουλευτές και ο τελευταίος από αυτούς της την έδωσε με το σκεπτικό ότι «δεν πρόκειται ποτέ να ρίξει μία κυβέρνηση της αριστεράς» και αυτή η κυβέρνηση υϊοθετεί σε μεγάλη κλίμακα τις προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις θαμώνων καφενείων, χωρίς λόγο, αφορμή ή αιτία, η θλίψη γίνεται απέραντη για το πού βαδίζει αυτή η χώρα…

4 comments

Republican_Guy 12 March 2019 at 16:47

Η ψήφος είναι μια υπεύθυνη πράξη. Απαιτεί να αγαπάς την ευθύνη και να την αναλαμβάνεις όταν έχεις κάνει λάθος.

Καιρός να μάθουμε από τα λάθη μας, να διερευνήσουμε λίγο παραπάνω ποιον αλλά και τι ψηφίζουμε και για ποιον λόγο. Καιρός να αναρωτηθούμε πως και με ποιον τρόπο θα κάνει αυτά που μας υπόσχεται ο κάθε λαϊκιστής που βγαίνει στη τηλεόραση και τάζει τα πάντα σε όλους.

Ίσως θα πρέπει να ψηφίσουμε αυτούς ή αυτόν που λέει δύσαρεστα πραγματα για τα αυτάκια μας αλλά υπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

Reply
Οπούντιος Λοκρός 12 March 2019 at 20:46

Όσο τα προβατάκια βόσκουν χαρούμενα στο λιβάδι πιστεύοντας ότι λύκος,σφαγείο και χασάπης είναι αστικοί μύθοι.
Όσο τραβάμε κουπί στη γαλέρα της παγκοσμιοποίησης ο κάθε καπετάνιος,λίγο αριστερότερος ή λίγο δεξιότερος (πάντως όσο πατάει η γάτα), δεν έχει κανένα λόγο ούτε να αλλάξει πορεία ούτε να χαλαρώσει τα δεσμά.
Ο μόνος αντίπαλος αυτής της λογικής είναι το εθνικό κράτος και οι πολιτικές που αυτό δημιουργεί αλλά και χρησιμοποιεί.
Αλλά επαναστάσεις δεν γίνονται ποτέ από τους βολεμένους.

Reply
Πέτρος Μ. 14 March 2019 at 08:32

Κύριε Σταλίδη,
Ωραία τα γράφετε για τη Μακεδονία μας, εγώ όμως επιτούτου θα επικεντρωθώ στο διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα και στο δημόσιο …δήθεν χρέος μας.
Δεν ξέρω που να αναφερθώ, εσείς ως δημοσιογράφος ίσως μπορείτε να κάνετε κάτι.
Λοιπόν, θα κάνω μια απλή …προσθαφαίρεση, αφού δεν κάνουμε έναν επίσημο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους:
Όλοι ξέρουν ότι αρχές του 2009 χρωστούσαμε 290 δις.
Πριν δέκα χρόνια το χρέος μας ήταν λοιπόν 290 δις και επειδή ο Καραμανλής είχε δώσει το Δεκέμβιο 2008 (με δανεικά-εγγυήσεις της ΕΕ) στις ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, ως κρατικές εγγυήσεις, 23 δισεκατομμύρια Ευρώ (ΦΕΚ 250, 9 Δεκεμβρίου 2008). Επειδή όμως αυτός παραιτήθηκε, οι τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αργότερα το επέστρεψαν. Δεν τα “χρειάστηκαν” επειδή δεν ήξεραν τι, πως και γιατί αυτός παραιτήθηκε, ενώ οι ίδιες αυτές τράπεζες δεν επέστρεψαν ποτέ τίποτε άλλο, παρά τα πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ που “χρειάστηκαν” στη συνέχεια.
Το 2010 με τον Παπανδρέου δίναμε για τρία και κάτι χρόνια περίπου 20 δις το χρόνο με μηδενικό επιτόκιο, για τη μείωση του τεράστιου χρέους μας (μια ευγενική …χορηγία της ΕΕ).
Το 2012 κάναμε με τον Παπαδήμο το εγκληματικό PSI όπου όλα μας τα δημόσια ταμεία έδωσαν 58 δις για αυτό το χρέος (χώρια από αυτά που “έδωσαν” οι ιδιώτες).

Σύνολο 290 δις – 23 δις – περίπου 70 δις – 58 δις = 140 δις

Άρα το Δημόσιο χρέος της χώρας θα έπρεπε το 2013 να ήταν ούτε 140 δις και όχι …340 δις. Και τα χρήματα που συνεχίζουμε να δίνουμε και μετά τη λήξη των μηδενικών επιτοκίων, για την εξόφληση των τόκων του χρέους των 340 δις, θα έπρεπε να μειώνουν κανονικά το πραγματικό χρέος των ούτε 140 δις. Και όχι να είναι μόνο οι τόκοι για το δήθεν Δημόσιο χρέος μας των 340 δις. Και άρα αυτό το πραγματικό χρέος μας των ούτε 140 δις θα έπρεπε με τα 20 δις που δίνουμε το χρόνο, να μειώνεται…
Αυτά τα χρήματα, περίπου το 65% του δημοσίου χρέους μας, τα έδωσαν οι προδότες πρώην πρωθυπουργοί μας Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς, δήθεν για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών μας, στην ουσία όμως προς Γαλλία και Γερμανία….
Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ντ Αλέμα, είπε πριν κάτι χρόνια ότι η Ελλάδα έδωσε προς γαλλικές και γερμανικές τράπεζες περισσότερα από 200 δις για να διασώσει εκείνες τις τράπεζες.
Νόμιζε ότι ήταν …τόκοι. Ενώ εμείς νομίζομε ότι κάναμε …ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών.
https://www.youtube.com/watch?v=YUhb1Xoo7Zg

Επίσης, όπως έγραψα το 2009 με τον Καραμανλή το δημόσιο χρέος μας ήταν 290 δις. Και το 2008 πριν τις κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες ήταν 270 δις. Πως έγινε λοιπόν τόσο;
Πόσο ήταν το χρέος μας το 2002 πριν την είσοδο στην ΕΕ και στο Ευρώ; 150 δις.
Σε 7 χρόνια από 150 δις έγινε 270. Μήπως αυξήθηκε τόσο επειδή πληρώναμε …μισθούς και συντάξεις; Ή μήπως αυξήθηκε επειδή είχαμε πολλούς …δημοσίους υπαλλήλους;
Δεν πρέπει να διενεργήσουμε έναν επίσημο λογιστικό έλεγχο του Δημοσίου χρέους για να δούμε πόσα πραγματικά χρωστάμε;

Με εκτίμηση
Πέτρος Μ.
Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

Reply
Πέτρος Μ. 14 March 2019 at 08:51

Αυτά που θέλω να γράψω για τη Μακεδονία μας (και τα γράφω όπου μπορώ) είναι πως όλοι μας λένε ότι 120 χώρες ονομάζουν το γειτονικό μας κρατίδιο ως “Μακεδονία”. Άρα δήθεν και εμείς θα το αναγνωρίσουμε αναγκαστικά έτσι, αφού μάλιστα οι κυβερνώντες μας πριν κάτι χρόνια, έδωσαν το όνομα αυτό (FYROM)…
Το γεγονός ότι και εκείνη η κυβέρνηση ήταν εθνοπροδοτική, είναι αυταπόδεικτο με το FYRO…M, ενώ η ΕΕ είχε απογορεύσει δυο μήνες πριν τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια, το θέμα όμως είναι ότι η ονομασία FYROM ήταν προσωρινή.
Σίγουρα ισχύει το “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”, αλλά όμως η Ελλάδα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα του ονόματος “Μακεδονία”.
Τα αποκλειστικά δικαιώματα.
Ποτέ δεν πρόκειται το κρατίδιο αυτό να ονομαστεί έτσι, εφόσον δεν το αναγνωρίσουμε εμείς.
Δυστυχώς …οι κυβερνώντες μας.
Όλος ο υπόλοιπος κόσμος ας το ονομάζει όπως θέλει. Όλοι οι υπόλοιποι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να εισπράξουν καμιά μήνυση από την μελλοντική πατριωτική κυβέρνησή μας. Την οποία μήνυση δεν υπάρχει περίπτωση να μη την κερδίσουμε στα διεθνή δικαστήρια.
Και όταν αναφέρομαι σε μελλοντική πατριωτική κυβέρνηση δεν εννοώ βεβαίως τη ΝΔούλα, αφού ούτε πατριωτική είναι αλλά ούτε πρόκειται να μας βγάλουν από τα σκατά αυτοί που μας έριξαν μέσα (αναφέρομαι στο δήθεν χρέος μας, το “δήθεν” το αποδεικνύω αλλού…).

Επίσης, υπάρχει και ένα ιστορικό προηγούμενο.
Όταν η Αγγλία θέλησε να μπει στην ΕΕ με το όνομα “Μεγάλη Βρετανία”, η Γαλλία αντέδρασε επειδή υπάρχει ένα τμήμα στα βόρεια της Γαλλίας με το όνομα “Βρετάνη”. Αντέδρασαν βέβαια και η Σκωτία και η Ιρλανδία για τους δικούς τους λόγους, η Αγγλία πάντως αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το όνομα “Ηνωμένο Βασίλειο” για να μπορέσει να εισέλθει στην ΕΕ. Και όχι το μέχρι τότε κοινά αποδεκτό της όνομα “Μεγάλη Βρετανία”.

Να έχετε ακόμη υπόψη σας πως όποιος ψήφισε υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος, έχει διαπράξει εθνική προδοσία.
Και άρα έχει διαπράξει εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας.
Η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι ισόβια φυλάκιση, αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή.
Η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών.

Η αναγνώριση του γειτονικού μας κρατιδίου με το όνομα Μακεδονία, θα αρθεί από την μελλοντική μας πατριωτική κυβέρνηση, μόλις οι νυν κυβερνώντες μας καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία.
Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, αφού θα επρόκειτο για προδότες. Για καταδικασθέντες από τη Δικαιοσύνη προδότες. Και οι προδοτικές πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν, αίρονται.

Η εσχάτη προδοσία ισχύει και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας. Για να έχει ισχύ ο κάθε νόμος που ψηφίζεται τους βουλευτές, θα πρέπει να υπογραφεί και από τον Πρόεδρο. Ειδάλλως πάμε σε δημοψήφισμα ή σε παραίτηση του Προέδρου. Προβλέπεται από το Σύνταγμα. Αφού και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε, έχει διαπράξει και αυτός εσχάτη προδοσία.

Τέλος, μόνο με το χάρτη που είχε πρόσφατα και το Deutsche Welle, αποδεικνύεται ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Μακεδονία και άρα με το Φίλιππο και το μέγα Αλέξανδρο. Μόνο τα νότια Σκόπια, που σημαίνει το Μοναστήρι και η Γευγελή, έχουν σχέση με την Αρχαία Μακεδονία. Αυτά που δεν θέλησε να καταλάβει ο Βενιζέλος όταν μπορούσαμε άνετα. Και όπου τότε ζούσαν μόνο Έλληνες. Γιατί μόνο με ελάχιστο στρατό του ο Αλέξανδρος μπορούσε άνετα να καταλάβει το Μοναστήρι.
Άρα, για να επανέλθω, τι δουλειά έχουν στα Σκόπια τα δεκάδες αγάλματα του μεγάλου Αλεξάνδρου τα οποία έφτιαξαν οι Σκοπιανοί τα τελευταία χρόνια;
Δε θα έπρεπε πρωτίστως να τους υποχρεώσουμε να τα κατεβάσουν;
Και βέβαια δεν εννοώ εμένα, δε θα τους υποχρεώσω εγώ. Εννοώ όλους όσους μας κυβερνάνε τις τελευταίες δεκαετίες.
http://www.dw.com/image/42447912_303.png

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.