Monday 29 April 2024
Αντίβαρο
Επίκαιρα Ισλάμ Νίκος Λυγερός

Γιατί οι άθεοι θέλουν ένα τζαμί;

Γράφει ο Νίκος Λυγερός.

THRAKH TZAMI

Επειδή έχουμε ακούσει από όλα όσον αφορά στο θέμα του τζαμιού στην Αθήνα, θα θέλαμε να το εξετάσουμε πιο σφαιρικά και να θέσουμε μερικά ερωτήματα που απασχολούν τους πάντες δίχως όμως να τα εκθέσουν ανοιχτά διότι φοβούνται να μην εκτεθούν.

Έτσι το πρώτο σημείο είναι το εξής.

Γιατί δίνεται η εντύπωση ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τζαμιά; Ενώ ξέρουμε ότι υπάρχουν περιοχές που κυριαρχούν λόγω γεωπολιτικής κι όχι θρησκείας.

Γιατί δεν λέμε ότι έχουν καταστραφεί εκκλησίες για να γίνουν τζαμιά;

Γιατί δεν εξηγούμε στους δικούς μας ότι αν υπάρχουν τόσες εκκλησίες αφιερωμένες στον Άγιο Γεώργιο δεν οφείλεται στην τεράστια σημασία του Αγίου για την Ελλάδα αλλά στο γεγονός ότι οι δικοί μας λόγω τουρκοκρατίας άλλαζαν τα ονόματα των εκκλησιών για να μην τις πειράζουν οι κατακτητές επειδή σεβόντουσαν και φοβόντουσαν ειδικά αυτόν τον Άγιο;

Διότι το θέμα της τουρκοκρατίας δεν φαίνεται να ενσωματώνεται στις συζητήσεις, λες και δεν υπήρξαν τα χρόνια κατοχής, λες και δεν υπάρχουν στη Θράκη και ειδικά στην Κωνσταντινούπολη.

Επίσης γιατί να παρθεί μια απόφαση που αφορά καθαρά θρησκευτικά θέματα από αρμόδιους που δηλώνουν ανοιχτά ότι δεν τους ενδιαφέρει η θρησκεία αφού είναι το όπιο του λαού;

Δηλαδή η φρασεολογία του Μαρξ δεν αφορούσε τα τζαμιά; Ήταν μόνο και μόνο μια κριτική για τις εκκλησίες; Μήπως οι αρμόδιοι δεν θεωρούν θρησκεία το Ισλάμ και έτσι το τζαμί είναι απλώς ένα πολιτιστικό κτήριο; Εκτός αν η ιδέα είναι να φανούν φιλελεύθερα άτομα το οποία πιστεύουν σε μια ιδεολογία που διέπραξε μια γενοκτονία κατά της Ανθρωπότητας και απαγόρευσε για δεκαετίες οποιαδήποτε μορφή θρησκείας, θεωρώντας ότι απελευθερώνει τον λαό από ένα ζυγό;

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει πρόβλημα συνοχής της σκέψης, αλλά αυτό δεν είναι καινοτομία, αφού προωθείς ένα θρησκευτικό θέμα ενώ θεωρείς ότι είναι απαράδεκτο. Κι επίσης λες ότι το κάνεις για να σεβαστείς τον λαό ενώ ξεχνάς όλους τους αγώνες του για να μπορέσει να ζήσει ελεύθερος.

Έτσι το κυριότερο ερώτημα παραμένει ανοιχτό και αυτό είναι η ουσία: γιατί οι άθεοι θέλουν ένα τζαμί; Απλώς λόγω ραγιαδισμού. Αλλιώς ο Θεός να μας φυλάει.

Πηγή

7 comments

leon11gr 1 September 2016 at 15:12

Γιατί οι μαρξιστές άθεοι που μας κύβερνούν θέλουν να πλήξουν αφενός της εθνική συνδείδηση των Ελλήνων και αφετέρου την Ορθοδοξία. Η κατασκευή του τζαμιού εκεί αποβλέπει

Reply
FUBAR 2 September 2016 at 09:22

Καλό ἄρθρο ἀλλά δυσκολονόητο γιὰ ἐκείνους που ψήφισαν την παρούσα κυβέρνηση (το 19.2% τοῦ ἐκλογικοῦ σώματος) μὲ διάστημα προσοχῆς τὰ 15 nanosec.

Νὰ συμπληρώσω τὰ γραφόμενα τοῦ λέων, “…Ὀρθοδοξία μὲ ἕνα ἀπύθμενο μίσος ποὺ βασἰζεται σὲ ἕναν ἰδεολογικὸ φανατισμό”. Ἀναρωτιέμαι ἐάν ό ἠλιθιος ἕλληνας ἀναγνωρίζει ποιός εἷναι ὁ ταλιμπάν σὲ ὅλη αὐτήν τὴν ὑπόθεση.

egrapsa me polytoniko (δηλαδή τήν δημώδην ἑλληνικήν) to opoio katirgisan oi paterades sas marxistes tou pasok to 1982. sorry ean den katalavainete

Reply
Beriev 2 September 2016 at 14:43

@FUBAR
Στα λεγόμενα δημοκρατικά κράτη, στο τέλος της ημέρας, οι “λαοί” ψηφίζουν με βάση την στυγνή πραγματικότητα, με καθαρή ψυχρή λογική, δηλαδή με βάση το τι έχει η …τσέπη τους και τι θα έχει σε βάθος ενός έτους, όσο δηλαδή μπορεί να προβλέψει με σχετική ακρίβεια και ο πιο έμπειρος, επιστήμων αναλυτής.

Μην τον βρίζεις τον λαό, δεν είναι τόσο βλάκας όσο νομίζεις. Λαός άλλωστε είμαστε όλοι μας. Βλάκες είναι όσοι πολιτικοί δεν λαμβάνουν υπόψιν την δύναμη της τσέπης της πλειοψηφίας του λαού.

Για να γίνει πιο λιανό: για το ότι τρώμε στην μάπα την πρώτη φορά αριστερά δεν φταίει ο λαός ή ο Τσίπρας, φταίει η ανύπαρκτη δεξιά των βουτυρομπεμπέδων, νεοφιλελεύτερων τσαμπατζήδων των τζακιών και της κερασμένης ζωής που έγραψαν τον λαό στα ούμπαλά τους, γιατί νόμισαν ότι θα τρώει σκατά για να χορτάσει όσο αυτοί, οι συνεργάτες και οι φίλοι τους θα συνεχίζουν την κερασμένη ζωή.

Reply
Πατριώτης 3 September 2016 at 13:21

Νομίζω ότι ο τίτλος τού άρθρου, αμέσως-αμέσως, είναι εσφαλμένος. Δεν θέλουν οι άθεοι τζαμί, αλλά οι υποστηρικτές τής λαθρομετανάστευσης, για διαφόρους λόγους, μεταξύ των οποίων και η (μελλοντική;) αλίευση ψήφων. Φυσικά, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ εδώ. Κατά την κρίση μου, το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και όχι θρησκευτικό.

Άλλωστε, η ιστορία τού τζαμιού δεν άρχισε τον Ιανουάριο του 2015, έτσι δεν είναι;

@ leon11gr

Αν “οι μαρξιστές άθεοι που μας κύβερνούν θέλουν να πλήξουν αφενός της εθνική συνδείδηση των Ελλήνων και αφετέρου την Ορθοδοξία”, τότε οι … “ένθεοι” μη μαρξιστές”, τι ακριβώς ήθελαν να κάνουν;

Νομίζω ότι εδώ προσεγγίζεται το θέμα καλύτερα.

Reply
Δημήτρης Χ. 3 September 2016 at 23:24

Γιατί δεν μπορούμε να μοιραστούμε το άρθρο στο Facebook; Γιατί μου βγάζει το μήνυμα “403 Forbidden”;
Έχουν αποκλείσει μήπως την ιστοσελίδα από το Facebook;

Reply
admin 5 September 2016 at 15:20

Ξαναδοκιμάστε. Υπάρχουν κατά καιρούς ορισμένα τεχνικά προβλήματα με το facebook. Τώρα διορθώθηκε για το συγκεκριμένο άρθρο.

Reply
Μαιρη Μενδενη 8 September 2016 at 06:57

Γιατι…
Κατι ερωτησεις που κανετε και σεις!!!
Γιατι ζουμε την εποχη που δολοφονησε την λογικη και το χαιρεται κι ολας! Φτανοντας να καταδικαζει οσους ακομα διατηρουν ψήγματά της!
Τι να πρωτοθυμηθούμε…
Στην προσφατη υποθεση της αυτοαναιρεσης του δημοσιογραφου. Ενος ανθρωπου που οσες φορες τον θυμαμαι εδινε την αισθηση οτι υπηρχε για αντιλεγει! Παντα, παντου, απεναντι! Κυριως στην θρησκευτικη συνειδητοτητα του Ελληνα.
Ο δικηγορος του Διαβολου. Αυθαδης; Αιρετικος; Εννους; Λογικος; Φιλοσοφος;
Ετσι;
Αυτοκτονια, αυτοαναιρεση, αυτοθελητη έξοδος, ευθανασια, μη υποβοηθουμενη, ενεργητικη, παθητικη…
Για το Πανο μια θηλια στον πλατανο, για την Ζωιτσα το κενο και για τον …Συνηγορο του Διαβολου που δημοσιοποισε το πως της θανής του, γνωρισαμε και το κοστος της …ελβετικής ευαισθησίας! 10 χιλιαρικα συν!
Για να διαμαρτυρηθει ετσι, που ακομα, στον τοπο μας, δεν επιτρεπεται, δεν προβαλεται, δεν επιδοτειται, η …ευθανασια!

Στα πλαισια της νεοταξικης επιταγης για εξουδετερωση της λογικης…

Όπωσ όταν ειδαμε ολους εκεινους που κατηγορουσαν τον γαμο ως καταντια και τωρα τον απαιτουν για τους ομοφυλους και μαλιστα στη… Εκκλησια με …νυφικο και …κουφετα!
Οπως οταν οι ταχα αντιΝαζιστες που κλαινε για τα γερμανικα κρεματορια ζωντανων και νεκρων, τα θελουν, τα απαιτουν, να …τσικνιζουν τον ελληνικο ουρανο!

Και τωρα, ολοι οσοι κλαιγονταν για τους απελπισμενους των πλατανων,των ταρατσων και των καραμπινων, μεμφονται την χωρα τους, την παραδοση και την θρησκεια τους που ζητα την παλη και την διεκδικηση της ζωης.
Αριστερατζικη, νεοτεριστικη, περιεργοκατευθυνομενη εκκαθαριση μυαλου και συνειδητοτητας!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.