Tuesday 7 May 2024
Αντίβαρο
Άνθρωπος

Διαχρονική Διακόσμηση: Πώς να την επιτύχετε

Η διαχρονική διακόσμηση είναι μεγάλη υπόθεση και μπορεί να προσφέρει πολλά αν την επιτύχουμε. Εκτός από το ότι χαρίζει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στον χώρο μας και αναδεικνύει τα θετικά στοιχεία της προσωπικότητάς μας, μακροπρόθεσμα μπορεί να μας εξοικονομήσει ακόμα και χρήματα, εφόσον δεν χρειάζεται να αλλάζουμε συνεχώς έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα ακολουθώντας τη μόδα. Παρακάτω, λοιπόν, υπάρχουν μερικές συμβουλές για τη διαχρονική διακόσμηση.

1. Επιλεξτε ουδέτερα χρώματα

 Επιλεξτε ουδέτερα χρώματα, ανθεκτικά στη φθορά, που δεν θα χάσουν το βάθος τους με την πάροδο του χρόνου και αποφύγετε χρώματα που ξεθωριάζουν εύκολα. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσει ένα διαμέρισμα ή ένα δωμάτιο τη διαχρονικότητά του. Επιπλέον, τα ουδέτερα χρώματα τονίζουν τον χώρο χωρίς να υπερβάλλουν.

2. Ακολουθήστε το κλασσικό στυλ

Το κλασικό στυλ δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα, καθώς ενσωματώνεται σε κάθε νέο στυλ και διατηρείται διαχρονικά. Επιλέξτε να προσθέσετε στον χώρο σας κλασσικά κομμάτια, όπως αυτά που μπορείτε να βρείτε στο Studio Kosta Boda Illum. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτύχετε μια άρτια κλασσική διακόσμηση και θα επενδύσετε σε κομμάτια που θα μπορείτε να τα προσαρμόσετε σε κάθε διακόσμηση, διατηρώντας τον διαχρονικό τους αέρα.

3. Σκεφτείτε το διπλά πριν αγοράσετε κάτι

Αποφεύγετε να κάνετε επιλογές που δεν είναι λειτουργικές μόνο και μόνο επειδή είναι στη μόδα. Γνωρίζουμε πλέον καλά ότι αυτό που σήμερα θεωρείται «φρέσκο», αύριο μπορεί να φαίνεται άχρηστο και παντελώς εκτός μόδας. Επιλέγετε πάντα κομμάτια που μπορείτε να κρατήσετε για καιρό.

4. Τονίστε τις αρχικές γραμμές του σπιτιού σας

Απαλλάξτε το δωμάτιο ή το διαμέρισμά σας από περιττά αντικείμενα, τονίστε τις καθαρές γραμμές, τα σχήματα του σπιτιού σας και όλα εκείνα τα αρχιτεκτονικά στοιχεία που είχε στην αρχική τους μορφή. Προσθέστε κλασικά χρώματα όπως το σκούρο πράσινο, το σκούρο μπλε και το μαύρο για να συμπληρώσετε ένα ουδέτερο φόντο. Φροντίστε να προσπαθήσετε να διαθέσετε τουλάχιστον λίγο χώρο για έπιπλα αντίκες.

5. Προσθέστε ξύλινες ή πέτρινες πινελιές και έξτρα φωτισμό

 Όσο γίνεται, προσθέστε φυσικά υλικά, όπως ξύλο και πέτρα, ενώ μπορείτε να προσθέσετε και κρυφούς φωτισμούς για να αναδείξετε τη διαχρονική διακόσμηση που έχετε δημιουργήσει. Σε αυτήν την περίπτωση, καλό θα είναι να επιλέξετε και ένα οικονομικό πακέτο ρεύματος, όπως είναι το Watt+Volt ρεύμα στο revma.store, για να ενεργοποιείτε τους φωτισμούς σας όσο συχνά θέλετε, καθώς θα αποτελούν ουσιαστικά μέρος της διακόσμησης. Σε γενικές γραμμές, πρέπει να επιδιώκετε την απλότητα και την κομψότητα, αλλά και να πειραματιστείτε για να βρείτε αυτό που ταιριάζει σε εσάς περισσότερο.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.