Friday 3 May 2024
Αντίβαρο
Δημογραφικό Παναγιώτης Κωστόπουλος

Πάλι το δημογραφικό

Γράφει ο Παναγιώτης Κωστόπουλος*

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής που πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας πριν λίγους μήνες. Σύμφωνα με αυτά, ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας ανέρχεται σε 10.432.481 άτομα, αριθμός μειωμένος κατά 3,5% ή 383.805 άτομα σε σχέση με τους 10.816.286 κατοίκους που είχαν καταγραφεί στην απογραφή του 2011. Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε ποιο είναι το ποσοστό των νομιμοποιημένων μεταναστών στον παραπάνω αριθμό…

Ο ευτελισμός της οικογένειας και τα αντικίνητρα δημιουργίας της, η επίθεση στη μητρότητα, η σεξουαλική απελευθέρωση, η οικονομική ανέχεια, η κοινωνική εξαθλίωση και η απομάκρυνση από τις παραδοσιακές αξίες είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι που ο πληθυσμός μας βαίνει μειούμενος. Ο κ.Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο δημογραφικό, είπε πολύ σωστά ότι θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς, καθώς είναι δύσκολο μέσα σε ένα μικρό διάστημα, να λυθούν προβλήματα δεκαετιών. Πολύ σωστά. Θέλουμε όμως να αποτρέψουμε και να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση, όσο και αν αυτό με τις παρούσες συνθήκες φαντάζει ουτοπία; Θέλουμε να παραμείνουμε μια χώρα που θα κατοικείται από ένα συνεκτικό έθνος που θα συνεχίσει να υπάρχει βιολογικά ή να γίνουμε χώρος που θα αποτελεί ένα χωνευτήρι λαών, γλωσσών, θρησκειών και παραδόσεων;

Ο πρωθυπουργός έκανε και άλλη ορθή διαπίστωση. Ανέφερε για το δημογραφικό ότι πρόκειται, για ένα «εθνικό, υπαρξιακό ζήτημα, κρίσιμο για το σήμερα, αλλά εκρηκτικό για το αύριο, που απαιτεί την παραίτηση από κάθε κομματική πολιτική και τη συστράτευση όλων των δυνάμεων της χώρας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλοι οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν για την “ωρολογιακή βόμβα” του δημογραφικού προβλήματος». Μια από τις λύσεις που ανακοίνωσε για το πρόβλημα, όπως το διέγνωσε, και η οποία «απαντά και στην έλλειψη εργατικών χεριών που παρατηρείται στον πρωτογενή τομέα» είναι η «ώριμη και κυρίως η συνειδητή ένταξη αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία η οποία θα ανακουφίσει την πληθυσμιακή μας υποχώρηση». Αν θυμηθούμε και την κατάταξη του νατιβισμού (να είσαι αυτόχθονας στην πατρίδα σου) στους εχθρούς του κ.Μητσοτάκη και προσθέσουμε και την υποστήριξη της κυβέρνησης (και της αντιπολίτευσης για να μην ξεχνιόμαστε) σε κάθε παρδαλή μορφή «οικογένειας», καταλαβαίνουμε ποια λύση έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός για το δημογραφικό. Την αντικατάσταση των Ελλήνων ή ακόμα καλύτερα την αντικατάσταση της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας.

Αναπολούμε διαρκώς τους «σοφούς αρχαίους προγόνους», «το ένδοξο ΄21», «το έπος του ΄40». Δεν μπορούμε όμως να ζούμε μόνο με τις αναμνήσεις. Κάποια στιγμή θα πρέπει να έχουμε και όνειρα. Να σκεφτόμαστε ότι εμείς θα δημιουργήσουμε την γενιά που θα κάνει πάλι την Ελλάδα να μεγαλουργήσει και να γίνει ξανά φάρος της οικουμένης. Όμως, για να κυριολεκτούμε, δεν αρκούν τα όνειρα. Χρειάζεται όραμα. Και το όραμα για να επιτευχθεί χρειάζονται Έλληνες που θα το σχεδιάσουν και θα το υλοποιήσουν. Προφανώς αυτοί οι Έλληνες δεν βρίσκονται εύκολα στα προϊόντα και υποπροϊόντα της κομματοκρατίας. Το όραμα αυτό μπορούν να το υλοποιήσουν μόνο αγνοί και πραγματικά ανιδιοτελείς πατριώτες που εμφορούνται από τα ελληνορθόδοξα ιδανικά.

*(Μ.Α) Δημόσια Ιστορία

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 28/07/22 στην εφημερίδα “Δημοκρατία”

2 comments

Νίκος, Κόρινθος 24 August 2022 at 10:46

Το μοναδικό μέτρο που θα αποδώσει και μάλιστα έχει δοκιμαστεί επιτυχώς κατά το παρελθόν, είναι ο διορισμός στο Δημόσιο με την γέννηση του 4ου παιδιού. Αν δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω, έστω με τη γέννηση του 5ου παιδιού.
Μπορεί να τεθεί και ως όρος η κατοχή απολυτηρίου υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ώστε να περιοριστεί η εισροή της “ευαίσθητης” κοινωνικής ομάδας των ρομά, που εδώ και 1000 χρόνια δεν έχει καταφέρει ακόμα να ενσωματωθεί.

Reply
Ιστορικός 26 August 2022 at 00:54

Δυστυχώς ούτε ο διορισμός στο δημόσιο ούτε οποιαδήποτε παροχή θα αποδώσει γιατί δεν είναι οικονομικό το θέμα, οι πολύ φτωχότεροι προ 50-100 ετών Έλληνες έκαναν πολλά παιδιά. Η ρίζα του προβλήματος είναι η απόλυτη χειραφέτηση των γυναικών με τον συνακόλουθο ευδαιμονισμό να κυριαρχεί. Η μόνη σωτηρία είναι η επιστροφή στην παραδοσιακή κοινωνία με τις γυναίκες να ενδιαφέρονται να βρουν καλό σύζυγο να κάνουν παιδιά όπως στις παλιές ελληνικές ταινίες, όχι να δείξουν το κορμί τους, ενώ τους άνδρες να βλέπουν σαν υποχρέωσή τους να συντηρούν τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Επειδή δεν υπάρχει ελπίδα να γίνει αυτό, η καταστροφή της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης γενικά είναι αναπόφευκτη. Θα απορροφηθούν από την εισβάλλουσα ισλαμική πατριαρχική και γι’ αυτό γόνιμη κοινωνία. Η καταστροφή έγινε με την σεξουαλική “επανάσταση” με την εκπόρνευση των γυναικών και την κατάρρευση της γεννητικότητας τις δεκαετίες 1960-1970.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.