Thursday 25 April 2024
Αντίβαρο
Επίκαιρα Παναγιώτης Κωστόπουλος

Οι Πρέσπες της ΝΔ

Γράφει ο Παναγιώτης Κωστόπουλος*

Σε πολλά άρθρα, έχουμε σημειώσει ότι,  παρ΄ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε ό,τι άγγιξε κατά την κυβερνητική του θητεία, το κομβικό γεγονός που τον έριξε από την κυβέρνηση ήταν η «Συμφωνία των Πρεσπών». Ο ελληνικός λαός δεν του το συγχώρησε ποτέ.

Η ΝΔ, που όπως επίσης έχουμε επισημάνει επανειλημμένως, δεν κάνει απολύτως τίποτα για να διεκδικήσει έστω την καταγγελία της «Συμφωνίας», ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 330 σημεία που έχουν παραβιάσει οι Σκοπιανοί, δεν παραδειγματίστηκε από την καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας εσπευσμένα προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων. Με την κοινοβουλευτική της ομάδα να δείχνει διχασμένη (τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου), με μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της και γενικότερα του λαού να είναι εναντίον του «γάμου», με την Εκκλησία, που έστω διστακτικά, έστω μέσω κάποιων μητροπολιτών, να δείχνει την αντίθεσή της, ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται σαν να προσπαθεί να αυτοκτονήσει, φέρνοντας στανικά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Με την υπεροψία και την αλαζονεία που τους διακατέχει, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αποφάσισαν, παρά τις προαναφερθείσες αντιδράσεις, να προχωρήσουν το νομοσχέδιο, μην υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος. Τόση προτεραιότητα και τόσο μεγάλη σημασία δίνουν στο συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο να υπενθυμίσουμε ότι δεν είχαν ενημερώσει τον λαό προεκλογικά.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αναφορά. Πρέπει να σεβόμαστε τα πολιτικά πτώματα. Μόνο να τονιστεί το παράδοξο ότι ο κ. Κασσελάκης απαιτεί κομματική πειθαρχία για την ψήφιση και χρησιμοποιεί μέχρι και απειλές προς τους βουλευτές του. Δηλαδή, αυτοί που μας ζητούν την ανοχή στις σεξουαλικές τους επιλογές, βλέπουμε να μην ανέχονται την διαφορετική άποψη των βουλευτών τους!

Ας σημειώσουμε μερικά ακόμα πράγματα για να μην κοροϊδευόμαστε. Ισχυρίζονται κάποιοι ότι «το νομοσχέδιο δεν μας αφορά όλους, παρά μόνο ένα μικρό μέρος του λαού». Μέγα λάθος! Το νομοσχέδιο αφορά όλη την κοινωνία, με τις αλλαγές που θα επιφέρει σε αυτήν, αν ψηφιστεί, να είναι δραματικές. Άλλος παραπλανητικός ισχυρισμός: «Δεν είναι κακό να ψηφιστεί ο «γάμος». Με την υιοθεσία έχουμε πρόβλημα». Μέγα λάθος! Εκτός του ότι η Εκκλησία μας δέχεται μόνο έναν γάμο, όπως σε όλα τα θέματα που θέλουν να περάσουν , τις περισσότερες φορές αυτό δεν γίνεται απότομα, αλλά βήμα – βήμα. Οπότε, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο «γάμος» θα φέρει την υιοθεσία, αλλιώς δεν έχει νόημα να τον ζητούν.

Κλείνοντας, πρέπει να μιλήσουμε ξεκάθαρα. Οι βουλευτές της ΝΔ που διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, δεν αρκεί να απέχουν, προφασιζόμενοι κάποιο κώλυμα, ή να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που αλλάζει την δομή της ελληνικής κοινωνίας και έρχεται ενάντια στα ήθη και τις παραδόσεις του ελληνικού λαού, οφείλουν να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ή να πιέσουν τον πρωθυπουργό να μην καταθέσει το νομοσχέδιο. Οτιδήποτε άλλο είναι υπεκφυγή, υποκρισία και ψηφοθηρία. Αλλιώς να ετοιμάζονται και αυτοί για τις δικές τους Πρέσπες στις ευρωεκλογές.

*(Μ.Α.) Δημόσιας Ιστορίας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.