Monday 29 April 2024
Αντίβαρο
Ανακοινώσεις

ΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ

ΑΙ  ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑΙ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΙ  ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ
Στα μουλωχτά, συνεργούντος του σκότους και συνεπικουρούσης ομάδος Τουρκολεβαντίνων υπεστάλη η άχρι τούδε  ένδοξος αναπετούσα σημαία του Έθνους έξωθεν του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, μεταποιούντες τούτο εις τέλειον “Ραδιοφωνικόν Ίδρυμα Κατεχομένων”!

 

Με εντολή του προεδρικού υπεστάλη νύχτα, στα μουλωχτά, η  Ελληνική Σημαία του έθνους, η οποία βρισκόταν επαρμένη εις την είσοδο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.  Η κατάπτυστη ανθελληνική και προδοτική πράξη είναι και η τελευταία πράξη, η χαριστική βολή, υπό του κ. Χριστόφια προς το Ρ.Ι.Κ.    Ο υποφαινόμενος είχε προειδοποιήσει πρώην βουλευτή και στέλεχος του ΔΗΚΟ, από το 2004. ότι οι ομάδες του ΑΚΕΛ με καθοδηγητή τον σημερινό πρόεδρο της δημοκρατίας είχαν βάλει στο στόχαστρο το Ρ.Ι.Κ με απώτερο στόχο τον αφελληνισμό του.  Φυσικά αυτό δεν ήταν αποκάλυψη αφού ήταν ήδη γνωστό στους τότε κυβερνώντες το πρόβλημα, πλην όμως χάριν του κλίματος καλής συνεργασίας, ένα κλίμα το οποίο προκάλεσε, παρά επέτρεψε την απομάκρυνση του κ. Παπαδόπουλου από την εξουσία, παρέμεινε ως είχε.

Πρωτοκαθεδρεύουσα των ανθελληνικών διατακτικών του ΑΚΕΛ, η δήμαρχος Λευκωσίας κ. Ελένη Μαύρου, εκλεγείσα δια των υποστηρικτών του ΔΗ.ΚΟ υπέστειλε την Ελληνική Σημαία από το δημαρχείο Λευκωσίας, δια να μη ενοχλούνται οι του σύνοικου στοιχείου, και οι οπαδοί του Α.Κ.Ε.Λ  περιερχόμενοι τον προμαχώνα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας φαινόμενος ως ανακόλουθος των προεκλογικών λόγων του, περί σεβασμού της Ελληνικής Σημαίας, έχει προβεί εις την υποστολή της και από άλλα δημόσια κτίρια μη σεβόμενος το τιμηθέν ιερόν σύμβολο δια το οποίον πλειάδα νέων αμούστακων Ελληνοπαίδων της Κύπρου, “πλην των κομμουνιστών”, αγωνίστηκε για την ελευθερία του άμοιρου τούτου τόπου.

Πλήρως υποτασσόμενος εις τας προσταγάς και υποδείξεις του συχνάκις περιερχομένου το προεδρικό υπάτου αρμοστού  της Γηραιάς Αλβιώνος εκτελεί τας υπ’ αυτού διαταγάς ωσεί ανθύπατος.

Ωωω …!!!  Ποιαν εντροπήν και πικρίαν γεύεται ο μάλα δοκιμαζόμενος και πλείστα υποκείμενος κυπριακός λαός.  Ο λαός τούτος, όπου υπέστη αυτοθυσίες και εκατόμβες αλλά δεν υπέστειλε τα ιερά σύμβολα προσβάλλεται θρασέως δια του ιδίου του, του προέδρου.

Με ποια δικαιολογία κ. πρόεδρε υποστέλλεται την ένδοξη και τιμημένη Ελληνική Σημαία;

 

— Εάν την υποστέλλεται, διότι πιστεύεται ότι μιαίνει τον χώρο εις τον οποίο ευρίσκεται επαρμένη, είστε άξιος της τύχης σας !

 

— Εάν την υποστέλλεται, διότι μιαίνεται φερόμενη επί κεφαλής και υπό χείρας αναξίων και ατίμων,  ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !

 

Συμπεραίνοντας εκ της ιστορίας σας, μάλλον, δεν θα πρέπει να σας συγχαρώ, γιατί ακριβώς το πιο κάτω ανήκει σε σας.

 

“Κάθε φορά που τονίζουμε και υπερτονίζουμε την ελληνικότητά μας, έχοντας υπόψη ότι ζούμε στο πλαίσιο μιας τραγωδίας που θέλουμε να βρούμε συμβιβασμό, χύνουμε νερό στο μύλο της τουρκικής προπαγάνδας “

 

— Εκείνο που ενοχλεί πρόεδρε τους μεμέτηδες, δεν είναι η σημαία μας, αλλά εμείς οι ίδιοι όσο ζούμε και αναπνέουμε σε τούτο τον τόπο και  όσο θα είμαστε εμπόδια στην πλήρη κατάληψη της πατρίδας μας. Αν η Κύπρος κράτησε μέχρι τώρα όρθια το κεφάλι, είναι γιατί δεν υιοθέτησε ξένα σύμβολα και ξένους ύμνους και ξένα συνθήματα ( ως οι υπό του ΑΚΕΛ γεγενημένοι Νεοκύπριοι του CHE ), αλλά γιατί κράτησε, τίμησε και δόξασε τις Ελληνικές ιερές παρακαταθήκες, τα Ελληνικά ιερά σύμβολα.

 

Όση προσπάθεια και να καταβάλετε κ. πρόεδρε η ελληνική σημαία βρίσκεται επαρμένη και αναπεταμένη βαθιά στα σωθικά του κάθε Έλληνα Κύπριου.

 

Εσείς εξακολουθήστε να δηλώνεται εκείνο που νοιώθετε και εκείνο που είστε!

 

Πλην όμως, αρκετοί σ’ αυτό τον τόπο, δεν είναι, ούτε Λινοπάμπακοι, ούτε Φραγκολεβαντίνοι, ούτε Νεοκύπριοι.

 

Κουτσογιάννης Γεώργιος

Οργανωτικός Γραμματέας Αμμοχώστου

& μέλος του Πολιτικού Γραφείου

του Ευρωπαϊκού Κόμματος

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.