Sunday 28 April 2024
Αντίβαρο
Επίκαιρα Ραφαήλ Καλυβιώτης

Τα Τύμπανα του Πολέμου Άρχισαν να Ηχούν : Εθνική Κουλτούρα vs Εθνοαποδόμησης (Greek Version)

του Ραφαήλ Καλυβιώτη*

 

           Η αήθης επίθεση της Αριστεράς στον Ιωάννη Κωτούλα (Αυγή, left.gr: http://left.gr/news/se-poia-hora-tis-eyropis-anaskeyastes-toy-nazismoy-ginontai-symvoyloi-gia-zitimata-ithageneias, Το Κουτί της Πανδώρας: http://www.koutipandoras.gr/34065/34065.html, κλπ), έναν νέο στον χώρο διανοητή καταδεικνύει και τα σημάδια των καιρών. Ο τελευταίος είναι συγγραφέας του βιβλίου ‘Μετανάστευση και Κυρίαρχη Εθνική Κουλτούρα’. Πρόκειται περί ενός συγγράμματος με ειδίκευση στην μετανάστευση και αναδεικνύεται μέσα από αυτό ο σχετικισμός του δόγματος της ‘πολυπολιτισμικότητας’ σε θεωρητικό (γνωσιολογικό) και πρακτικό επίπεδο. Άρθρα του συγγραφέα έχουν δε δημοσιευθεί πολλές φορές πρωτογενώς στο Αντίβαρο.

          Πρόκειται περί αήθους επιθέσεως αφού αφορμή αυτής ευρέθη σε μία μονγραφία του συγγραφέως ‘Η άνοδος του Γ’ Ράιχ’ που φιλοξενήθηκε στο περιοδικό ‘Ιστορικά Θέματα’. Πιστώνεται «συμπάθεια στον ναζισμό» στον κ. Κωτούλα, που ωστόσο παραπέμπει σε άλλον συγγραφέα, και μάλιστα στον διακεκριμένο αντιναζιστή στοχαστή Jacques Ellul (Autopsy of Revolution). Με λίγα λόγια αποσπά τα λόγια του τελευταίου και τα εμφανίζει ως λεγόμενα του Ι. Κωτούλα. Την σκυτάλη της χυδαιότητας υποδέχθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου που καταθέτει γραπτώς την βεββαιότητά της ότι πρέπει να απομακρυνθεί ο ‘σύμβουλος του υπουργού που θεωρεί τον ναζισμό ως μεγάλη επανάσταση’ και ο Γ. Ραγκούσης στο twitter όπου εύκολα αποδεχόμενος την παραπληροφόρηση οπλίζει εναντίον του συγγραφέως αναδημοσιεύοντας.

          Πολλοί αποδίδουν αυτήν την επίθεση σε απλή κομματική κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επειδή ο κ. Κωτούλας είναι σύμβουλος στο Υπουργείο Εσωτερικών παρά του κ. Αθανασίου. Ο πρώτος μάλιστα είναι από τους κύριους εισηγητές της κατάργησης του νομοσχεδίου Ραγκούση ο οποίος ως γνωστόν εκρίθη αντισυνταγματικός τελεσίδικα έπειτα από προσφυγή του Ι. Ανδριόπουλου.

          Η αλήθεια όμως είναι πιο σύνθετη. Η Αριστερά τόσα χρόνια είχε συνηθίσει να μονοπωλεί την ατζέντα του ιδεολογικού διαλόγου είτε μέσω της αποδοχής της πολυπολιτισμικότητας ως ‘φυσικό φαινόμενο’ είτε καταστώντας την νέο – μαρξιστική ιδεολογία ως κυρίαρχη οπουδήποτε παραγόταν πολιτική σκέψη, δηλαδή στα πανεπιστήμια και τα Μέσα Μαζικής ‘Επικοινωνίας’. Και όχι απλά την μονοπωλούσε, κυριαρχούσε. Πιο διαβόητο υπόδειγμα από το βιβλίο της ΣΤ’ Δημοτικού που τυπώθηκε κάτω από ‘κεντροδεξιά’ κυβέρνηση δεν υπάρχει. Οι οργανικοί της διανοούμενοι λοιπόν είχαν παντού επικρατήσει εφαρμόζοντας στην πράξη την διακήρυξη του Γκράμσι περί ‘κατάληψης των Ιδεολογικών Μηχανισμών του Κράτους’ για την επικράτηση του Μαρξισμού. Τί και εάν στην Ιταλία δεν επετεύχθη αυτό ποτέ; Στην Ελλάδα των έμφυτων ιδεολογιών και των κατασκευασμένων ιδεολογημάτων αυτό κατέστη εφικτό.

          Η στοχοποίηση του Ιωάννη Κωτούλα λοιπόν δεν είναι μία απλή στοχοποίηση. Είναι η επιδίωξη της Αριστεράς με τα γνωστά μέσα που μετέρχεται τόσα χρόνια να ευτελίσει οτιδήποτε πατριωτικό ως ‘ακροδεξιό’. Η άνοδος της πραγματικής ακροδεξιάς δεν έβαλε μυαλό στην Αριστερά. Βλέποντας κοντόφθαλμα θέλει να καταστρέψει με ανήθικο τρόπο την καριέρα νέων διανοουμένων απλά και μόνο επειδή δεν ασπάζονται τις ιδεοληψίες της. Η γρήγορη όμως και αποτελεσματική απάντηση στα κελεύσματα αυτά αποδεικνύει πρώτον το αποδεδειγμένο ποιόν του συγγραφέως (ακόμα και από Δελτίο Τύπου της Ένωσης Μεταναστών) αλλά και ότι πλέον τα ανακλαστικά του πατριωτικού χώρου είναι πιο γρήγορα.

Αναδεικνύεται όμως και κάτι τελευταίο: Η σύγκρουση δύο αντίμετρων κοσμοθεωριών, οι οποίες είναι έτοιμες να σημάνουν τα τύμπανα του πολέμου. Συγκρούεται σε ολάκαιρη την Δύση η Πολυπολιτισμική, Κρατικιστική Εθνοαποδόμηση με τον Εθνικό Φιλελευθερισμό. Οι κοσμοθεωρίες αυτές δεν έχουν σημείο σύγκλισης και η Δύση πρόκειται να αναταραχθεί…

 

*ο Ραφαήλ Καλυβιώτης είναι Πολιτικός Επιστήμων

 

5 comments

Δημήτρης 13 March 2013 at 00:49

Ο ρόλος της αριστεράς στην Ελλάδα είναι γνωστός σε όσους δε ζουν σε γυάλα ή δε φοράνε κομματικά/ιδεολογικά γυαλιά. Ένας βασικός στόχος της είναι η δημιουργία μουσουλμανικού προλεταριάτου, το οποίο θα αντικαταστήσει το ελληνικό προλεταριάτο που ποτέ δεν …υπήρξε αφού οι Έλληνες πρόδωσαν τον ταξικό αγώνα με το να σταματήσουν να …πεινάνε. Βέβαια τώρα με την οικονομική καταστροφή η αριστερά μπορεί να ελπίζει ότι επιτέλους θα έλθει η πολυπόθητη επανάσταση, που θα ισοπεδώσει ό,τι έχει μείνει όρθιο στο όνομα των ανώτερων ιδανικών της (δηλαδή της αντίληψης της δικαιοσύνης ως απάλειψης κάθε διαφοράς). Άλλος βασικός στόχος της είναι η απαξίωση της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης. Αυτή η απαξίωση εξυπηρετεί την απομύζηση της ελληνικής κοινωνίας από τους ισχυρούς του εσωτερικού και του εξωτερικού (κυρίως από τους μεγάλους κεφαλαιούχους της Δύσης) αφού με την αποδόμησή της δεν μπορεί να προτάξει συλλογικές αντιστάσεις. Χωρίς κοινές αξίες και οράματα δεν υπάρχει πραγματική αλληλεγγύη, μόνο πρόσκαιρες συμμαχίες που καθένας έχει συμφέρον να εγκαταλείψει μόλις βολευτεί. Ναι, η αριστερά δεν είναι φιλολαϊκή, παρά το μύθο περί του αντιθέτου. Ας κάνει καθένας τον κόπο να δει τι λέει ο μαρξισμός. Εν ολίγοις θέτει την απόλυτη εξαθλίωση όλου του κόσμου μέσω της μέγιστης εξάπλωσης της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ως αναγκαία προϋπόθεση για την έλευση του παράδεισου της αταξικής κοινωνίας. Αυτή θα χρειαστεί βέβαια για ‘καύσιμο’ άγνωστο αριθμό θυμάτων. Ο λόγος είναι ότι για την αριστερά ο άνθρωπος είναι ζώο, επομένως δε δημιουργεί. Όταν κάνει κάτι νέο το κάνει επειδή προσαρμόζεται μηχανικά στις συνθήκες. Άρα για να αλλάξει μια κατάσταση πρέπει αυτή να φτάσει στο απροχώρητο, να γίνει τόσο άσχημη για τόσο πολλούς ανθρώπους ώστε εκείνοι να αναγκαστούν να αντιδράσουν διαλύοντας το παλιό καθεστώς (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για χιλιάδες ή εκατομμύρια ανθρώπους που αποτελούν τα ‘αυγά’ για το φτιάξιμο της νέας ‘ομελέτας’). Επιπλέον οι υλιστικές παραδοχές της την κάνουν να επιτίθεται λυσσαλέα στην ορθοδοξία. Γενικά για την αριστερά όποιος υπερτερεί υλικά ή πνευματικά είναι εχθρός.

Αν θέλετε να μάθετε για τις πολιτικές ιδεολογίες, την εθνοαποδόμηση και την αποσυλλογικοποίηση της κοινωνίας από το κράτος ή ‘διανοούμενους’ που έχουν προνομιακή σχέση με κόμματα και κρατικούς μηχανισμούς, διαβάστε τα ‘Συνωστισμένες στο Ζάλογγο’ του Γιώργου Καραμπελιά, ‘Κομματοκρατία και δυναστικό κράτος’ του Γιώργου Κοντογιώργη και ‘Πολιτικές ιδεολογίες’ του Heywood. Κριτικές τους υπάρχουν εδώ:
http://argonautis.eu/synostismenes_sto_zaloggo.htm
http://argonautis.eu/synostismenes_sto_zaloggo.htm
http://argonautis.eu/politikes_ideologies.htm

Reply
admin 14 March 2013 at 03:00

Η επιστολή του Ιωάννη Κωτούλα στην Αυγή

«Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στην έγκριτη εφημερίδα σας “Η ΑΥΓΗ” με τίτλο “Ένας υμνητής του Χίτλερ, σύμβουλος της κυβέρνησης για την ιθαγένεια” (σελίδα 9), παρουσιάζομαι ως φιλοναζιστής – υμνητής του Χίτλερ. Για να στηρίξει ο συντάκτης του δημοσιεύματος τον ισχυρισμό του αυτόν, παραθέτει απόσπασμα από το βιβλίο μου με τίτλο “Η άνοδος του Γ΄ Ράιχ”.

Η καταγραφή της Ιστορίας και η παράθεση ιστορικών γεγονότων αλλά και απόψεων άλλων ιστορικών, από έναν αντικειμενικό ερευνητή της Ιστορίας, όπως φιλοδοξώ να είμαι, ούτε υποκειμενικοποιείται ούτε λογοκρίνεται.

Ο συντάκτης σας, κατά παραβίαση κάθε έννοιας δεοντολογικής δημοσιογραφίας αποκρύπτοντας ή αγνοώντας τις αντιρατσιστικές δημόσιες τοποθετήσεις μου και τη συνεργασία μου με τους μετανάστες, παρουσίασε στο δημοσίευμά του την εντός εισαγωγικών άποψη του διακεκριμένου αντιναζιστή στοχαστή Jacques Ellul, ως δικό μου στοχασμό, με προφανή σκοπό να μειώσει το επιστημονικό μου έργο και να πλήξει την τιμή και την υπόληψή μου. Η πλαστογραφία αυταπόδεικτη.

Αλήθεια, πως και μου χαρίσθηκε και δεν με παρουσίασε και ως Σταλινικό, αφού στο άλλο ιστορικό μου βιβλίο με τίτλο «Στάλιν: Ο αρχιτέκτονας της Σοβιετικής Ένωσης» αναφέρομαι στις δομικές επιτυχίες και την ισχυρή προσωπικότητα του Στάλιν:!!!

Κύριε Διευθυντά ,

Ζητώ με την παρούσα δήλωση – διαμαρτυρία μου να προβείτε, όπως έχετε υποχρέωση κατά τον νόμο, στην δημοσίευση της παρούσης δήλωσης στην εφημερίδα σας στην ίδια θέση και με τα ίδια τυπογραφικά στοιχεία, επιφυλασσόμενος δε να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου και να κινηθώ αστικά και ποινικά για την προσβολή της προσωπικότητάς μου.

Ο Διαμαρτυρόμενος – Δηλών

Ιωάννης Κωτούλας».

Reply
popaia 14 March 2013 at 20:04

Η μονομανία με το ναζισμό είναι ένα απόλυτο μαστ για τους νεοαριστερούς όλων των αποχρώσεων που είναι όλοι απόφοιτοι των σχολών σκέψης Σόρος-Χίλαρυ. Βλέπουν παντού Ναζί τάχατες, με σκοπό την ποινικοποίηση και της ελάχιστης διαμαρτυρίας εναντίον του ισλαμοεποικισμού και της υποκοσμικοποίησης του κόσμου, της εξαχρείωσης ηθών και ανθρώπων, που είναι το ζητούμενο του κεφαλαίου σήμερα. Και ποιού κεφαλαίου δηλαδή, δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί η αλητεία του σημερινού καπιταλισμού. Κι όμως αυτόν υπηρετούν οι κύριοι Αριστεροί και κατά φαντασίαν αντικαπιταλιστές, είναι κοινό μυστικό πλέον, το έχουν καταλάβει κι οι πέτρες, ας μη βαυκαλίζονται.
Πολύ θα ήθελαν να περάσουν φίμωτρο στους μη Αριστερούς πολίτες ώστε να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους αλλά επειδή κάτι τέτοιο είναι πρακτικά ανεφάρμοστο, καταφεύγουν στο κόλπο που διδαχτήκανε στη μεταμοντέρνα σχολή τους:Σε διασύρουν, σε διαπομπεύουν ως Ναζί!
Και το πόσο τους βολεύει η Χρυσή Αυγή δε λέγεται. Τί θα κάνανε δίχως αυτήν; Πώς θ’ αντιμετώπιζαν το λαουτζίκο που τώρα με την κρίση δεν θα άντεχε ούτε τις ορδές των λαθρό ούτε την εγκληματικότητα και θα τους χάλαγε τα σχέδια; Να όμως που με τη ΧΑ βρέθηκε τρόπος φίμωσης του κοσμάκη: Όποιος διαμαρτυρηθεί για τον αβίωτο βίο του είναι χρυσαυγίτης άρα Ναζί! Τέλεια.
Κεράκι ανάβουν κάθε βράδυ στο κόμμα του Μιχαλολιάκου.

Reply
Γιαννης54 22 March 2013 at 18:06

Προσπερνώντας (και συμφωνόντας) τα του Δημητρίου : “…Ο ρόλος της αριστεράς στην Ελλάδα είναι γνωστός σε όσους δε ζουν σε γυάλα ή δε φοράνε κομματικά/ιδεολογικά γυαλιά…” θελω να επισημανω ενα ΚΕΝΟ.
Διαβασα τις προάλλες ενα αρθρο, ανώνυμου, εντυπωσιακο. Εντυπωσιακο διοτι η μακροσκελης και, κατα σημεια, επαναλαμβανομενη δομηση του, καταδεικνύει οτι ο αρθρογραφος πορω απέχει απο τον “συγγραφικο / δημοσιογραφικο επαγγελματισμο”. Εντυπωσιακο, ομως κυρίως, διοτι “φωτιζει μια σκοτεινη πλευρα” αυτου που ονομαζουμε “μεταναστευση στην Ελλαδα”.
Το αρθρο :
Μετάνάστης στην ίδια μου την χώρα: Συζήτηση/συνέντευξη με Αφγανό ισλαμιστή λαθρομετανάστη
http://logia-tou-aera.blogspot.gr/2013/02/blog-post_144.html?m=1
(αποσπασματα επικλησης της περιεγειας σας και αναγνωση)

“…- Αφγανός : Nαι. Κανείς δεν προτιμάει τον τρόπο ζωής που έχει σήμερα η Ευρώπη, όλοι προτιμάμε το Πακιστάν. Όλοι έρχονται στην Ευρώπη μόνο για τα λεφτά, για κανέναν άλλο λόγο. Σε κανέναν δεν αρέσει εδώ πέρα. Και αν μένουν κάποιοι μένουν για να κάνουν πολλά λεφτά ή για να στέλνουν στις οικογένειές τους. Δεν μένουν επειδή τους αρέσει.
– Αν μπορούσε να αλλάξει η Ευρώπη και να γίνει η ζωή εδώ όπως ήταν στο Αφγανιστάν όταν το είχαν οι Ταλιμπάν θα σου άρεσε μετά η ζωή στην Ελλάδα;
– Αφγανός : Ναι αν ήταν έτσι θα μου άρεσε και θα μπορούσα να μείνω στην Ελλάδα για πάντα…”

“…-Πόσο πλήρωσες για να έρθεις;

– Αφγανός: Πλήρωσα 4500 Ευρώ για να έρθω από το Πακιστάν στην Ελλάδα, όλη την διαδρομή μαζί , προκαταβολή , σε ταξιδιωτικό γραφείο στο Πακιστάν.
-Σε ταξιδιωτικό γραφείο; Μα ήρθες χωρίς βίζα, ήρθες παράνομα.
– Αφγανός: Όλοι έτσι έρχονται. Στο Πακιστάν, έχει ταξιδιωτικά γραφεία που πληρώνεις και σε στέλνουν στην Ελλάδα. Στο Πακιστάν αυτά τα γραφεία είναι νόμιμα….”

“…Πως έμαθες για την Ελλάδα;
– Αφγανός: Στο Πακιστάν όλοι ξέρουν για την Ελλάδα και όλοι ταξιδεύουν συνέχεια για την Ελλάδα, υπάρχουν εκεί παντού γραφεία που πας και πληρώνεις και σε στέλνουν στην Ελλάδα. Εγώ είχα πολλούς συγγενείς που δούλευαν στην Ελλάδα και μου είπαν από το τηλέφωνο ότι έβγαζαν πολλά χρήματα και έτσι αποφάσισα να πάω και εγώ για να μαζέψω λεφτά.
-4500 Ευρώ δεν είναι πολλά; Συμφέρει; Έδωσες τόσα χρήματα για να έρθεις στην Ελλάδα. Θα καταφέρεις να μαζέψεις ξανά όλα αυτά τα χρήματα δουλεύοντας στην Ελλάδα; Μήπως αντί να μαζέψεις λεφτά, έχασες τα λεφτά σου; Και με τα λεφτά που χρωστάς για το καινούριο φορτηγό τι θα γίνει.
– Αφγανός: Όχι, τι είναι αυτά που λες. Φυσικά συμφέρει να έρθεις στην Ελλάδα, το να πάρεις πίσω τα 4500 Ευρώ δεν είναι τίποτα. Εγώ τα μάζεψα ήδη μέσα σε λίγους μήνες… Και τώρα έχω μαζέψει πολύ περισσότερα. Και το φορτηγό δεν το χρωστάω, τους έστειλα τα λεφτά από την Ελλάδα μετά από λίγους μήνες και πλήρωσα όλα όσα χρωστούσα…”

Θεωρω δευτερεύον αν το συγκεκριμενο αρθρο εκθετει ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Πάντως δεν βρικα κατι που να αντιβαινει στα “φαινόμενα”. !!

Πρωτευον θεωρω το γεγονος οτι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ δεν μπηκε στον κόπο να “ψυλαφισει” τις αιτίες και τα αποτελεσματα του “Μεταναστευτικου προβληματος στην Ελλαδα”, υπο το πρισμα που το εκανε ο “ανωνυμος αρθρογραφος”.
Και αυτο ειναι ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ αλλα και ΑΠΟΚΕΙΚΤΙΚΟ των προθεσεων του Τύπου!!

Reply
Πατριώτης 23 March 2013 at 13:22

“Πρωτευον θεωρω το γεγονος οτι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ δεν μπηκε στον κόπο να “ψυλαφισει” τις αιτίες και τα αποτελεσματα του “Μεταναστευτικου προβληματος στην Ελλαδα”, υπο το πρισμα που το εκανε ο “ανωνυμος αρθρογραφος”.”

Δεν ξέρω για δημοσιογράφους, πάντως το μεταναστευτικό έχει μελετηθεί και αναλυθεί διεξοδικότατα από όλες του τις πλευρές, κυρίως από τους Γιάννη Κολοβό, Κωνσταντίνο Ρωμανο, Θεόδωρο Κατσανέβα κ.ά.

Έχουν γραφεί και βιβλία ολόκληρα. Κάνε μία αναζήτηση στο google και στο ΥouTube με τα ονόματα που σού έδωσα και θα βρεις άρθρα και συνεντεύξεις τους.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.