Wednesday 24 April 2024
Αντίβαρο
Δημήτρης Νατσιός Ταυτότητα

Ώστε υπάρχει και η αρετή της φιλοπατρίας;  

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός.

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού». Τώρα με την «πανδημία» -όπως όλος ο πλανήτης την ονομάζει προς δόξαν της «αειφεγγούς ημών γλώσσης»- η οποία τρομοκρατεί και πλουσίους του Βορρά και πένητες του Νότου, οι ηγέτες πολλών χωρών για να φιλοτιμήσουν τους λαούς τους και να επιδείξουν πειθαρχία και συνοχή, θυμήθηκαν, κατέβασαν από το σκονισμένο ράφι της ιστορίας τους, την λησμονημένη και περιφρονημένη αρετή, την φιλοπατρία. Οι ταλαίπωροι, πανικοβλημένοι Ιταλοί, ψάλλουν στα σφαλιστά πορτοπαράθυρά τους τον Εθνικό Ύμνο, Γάλλοι, Δανοί το ίδιο. Ξαφνικά η παγκοσμιοποίηση, η αερόφουσκα της πολυπολιτισμικότητας, από ευλογία, κατήντησε κατάρα. Τα σύνορα κλείνουν και τα κράτη ανακαλύπτουν ότι το μυστικό υφάδι που μπορεί να ενώσει το λαό τους είναι ο πατριωτισμός.

Το 1941, όταν οι Γερμανοί εισβάλουν στην τότε Σοβιετική Ένωση, ο Στάλιν, αφήνοντας κατά μέρος τις προλεταριακές ανοησίες, κήρυξε τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο και θυμήθηκε την διωκόμενη και κακουχούσα Ορθοδοξία της Ρωσίας. Το άτακτο, διεθνιστικό ασκέρι της σοβιετικής πανσπερμίας, μεταβλήθηκε σε πολεμική στρατιά, που αγωνίζεται υπέρ βωμών εστιών.  Και νίκησε την πανίσχυρη μηχανή του Χίτλερ.

Τούτη την εποχή, η πατρίδα μας αντιμετωπίζει και την απροκάλυπτη επίθεση της Τουρκίας με τακτικούς ή άτακτους βασιβουζούκους. Είναι η πρώτη μας νίκη κατά της υπερφίαλης και υπερτιμημένης «μάστιγος της Ασίας», όπως την ονόμασε το 1922 ο Αμερικανός πρόξενος στην Σμύρνη, Τ. Χόρτον.  Μικρή, ελάχιστη, αλλά νίκη κατά του προαιώνιου εχθρού. Πώς κατορθώθηκε; Μα γιατί θυμηθήκαμε ότι δεν είμαστε Ευρωπαίοι ούτε πολυπολιτισμικοί ακανθόχοιροι ούτε λάβαμε υπ’ όψιν τις εκμαυλιστικές σειρηνωδίες της αντεθνικής συνιστώσας που πρόδωσε την Μακεδονία. Είμαστε πρωτίστως Έλληνες!

Ο σπουδαίος Γ. Θεοτοκάς στο βιβλίο του «Τετράδια Ημερολογίου 1939-1953», περιγράφει με ενάργεια το τι έζησε και τις πρώτες αντιδράσεις των Αθηναίων, όταν κηρύχτηκε ο πόλεμος του 1940: «Σιγά-σιγά η Αθήνα παίρνει το ύφος των μεγάλων εθνικών εορτών, κάτι που θυμίζει τα εκατόχρονα της Ελληνικής Επανάστασης αλλά πιο αυθόρμητα και νεανικά. Καιρός θαυμάσιος, καταγάλανος ουρανός. Πλήθη νέων…. έχουν χυθεί στους κεντρικούς δρόμους, με λάβαρα, σημαίες, δάφνες, μουσικές….  Ο κόσμος συμμετέχει σ’ αυτές τις εκδηλώσεις χειροκροτεί, ζητωκραυγάζει. Είχα πολλά, πάρα πολλά χρόνια να δω τέτοιον ενθουσιασμό στην Αθήνα. Αισθάνεται κανείς ένα πάθος στον αέρα, ένα φανατισμό, μια λεβεντιά. Ξύπνησε το ελληνικό φιλότιμο είναι κάτι ωραίο. Και μια τέλεια εθνική ενότητα. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που αισθάνομαι τέτοιαν ομόνοια να βασιλεύει στον τόπο». Γι’ αυτό νικήσαμε και πάντοτε, ομονοούντες, νικάμε.

Τρεις φορές, μέσα σε 120 χρόνια, αγωνίσθηκαν οι Έλληνες για ελευθερία, ανεξαρτησία και εθνικά τους δίκαια ολομόναχοι, χωρίς ξένη βοήθεια και μάλιστα κυκλωμένοι από εχθρούς.  Μόνοι, αλλά ενωμένοι.  Είναι οι τρεις σημαντικότεροι και πιο ένδοξοι σταθμοί της αιμόφυρτης ιστορίας του νεότερου Ελληνισμού: Το 1821, το 1912-13, το 1940. Η επανάσταση του Εικοσιένα με όλες τις Δυνάμεις στο πλευρό των Τούρκων. Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, που διπλασίασαν την ελληνική επικράτεια μόνο με την εθνική ομοψυχία, και το πανεύφημο Σαράντα.  Και στις τρεις περιπτώσεις, τα μεγαλουργήματα επιτεύχθηκαν χάρις, επαναλαμβάνω, στην εθνική ομοψυχία.

«Έλληνας ομοφρονέοντας…χαλεπούς είναι περιγίγνεσθαι», έγραφε ο Ηρόδοτος. Οι Έλληνες είναι ανίκητοι ενωμένοι. (Ιστορία, ΙΧ, 2).  Και είναι μάθημα για μας τους επιγόνους ότι τα λαμπρά κατορθώματα αμαυρώθηκαν, προδόθηκαν ή καταβαραθρώθηκαν λόγω της απροκάλυπτης επέμβασης των λεγόμενων Μεγάλων Δυνάμεων (μεγάλων μόνο στην κακουργία), που οδήγησαν σε ξενοκρατίες, διχασμού, και εμφύλιους σπαραγμούς. Είναι δυστυχώς γνώρισμα της ιστορίας μας, το μεγαλείο, να το διαδέχεται η αθλιότητα, το απόστημα του διχασμού.

Κάποια στιγμή θα περάσει η περιπέτεια του ιού. Το λυσσασμένο όμως εξ αναστολών θηρίο δεν θα ψοφήσει. Θα τρίζει τα δόντια του. Η επιδρομή των αλλοφύλων θα συνεχιστεί. (Και από δω και πέρα γράφω ως δάσκαλος που 30 χρόνια αγωνίζεται μες στην αίθουσα για να αναστήσει στις ψυχές των μαθητών του, τα δυο πολυτίμητα τζιβαϊρικά: Πίστη και φιλοπατρία. Και είναι πραγματικά θλιβερό, θλιβερότατο το κλείσιμο των ναών. Τώρα που έπρεπε να γίνεται «ακοίμητη» Θεία Λειτουργία προς παρηγορίαν και βοήθεια του λαού καταργείται, διότι πάντοτε σε τούτο τον τόπο επικρατεί η εκκλησιομαχία και η ποικιλώνυμη δορυφορία της).

Η ολέθρια κατρακύλα της Παιδείας πρέπει να σταματήσει. Τα νεοταξικά δηλητήρια που τόσα χρόνια μαγαρίζουν τα παιδιά μας να διωχθούν κλωτσηδόν από τα σχολεία. Φτάνει πια με τις σειρήνες που τόσα χρόνια αιχμαλώτισαν την παιδεία. Τέρατα είναι που καταβροχθίζουν την πολυτιμότερη μαγιά μας: Τα παιδιά μας. Για εθνικό φιλότιμο και πατριωτικό καθήκον μιλούν οι κυβερνώντες.  Σωστά.  Ας ψάξουν όμως στα σχολικά βιβλία τους να βρουν αυτές τις φράσεις. Ας εντοπίσουν ένα κείμενο που αναφέρεται στις ηρωικές νίκες του Ελληνισμού λόγω φιλοπατρίας. Για το 40, τα κνώδαλα, γράφουν στο αναγνωστικό της Ε΄ δημοτικού ότι «κρυφτήκαμε στα υπόγεια». Για το 12-13, δεν υπάρχει ούτε νύξη. Το ’21 διακωμωδείται με θεατρικές παραστάσεις όπου, λόγω φουστανέλας, «φαίνεται το… βρακί ενός μαθητή και οι συμμαθητές χαχανίζουν». Φτάνει με την ξεφτίλα. Πώς επιτρέψαμε να γελοιοποιούνται «τα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά»;  Τώρα να μπει μάθημα πατριδογνωσίας στα σχολεία και όχι η σεξουαλική αγωγή.  Ως πότε θα επιτρέπουμε διεφθαρμένους, άσχετους, άθεους, ανθέλληνες να μας υπονομεύουν;  Οι γονείς να απαιτήσουν να διδάσκονται τα παιδιά τους τα γερά, τρανά και κρυστάλλινα γράμματα του Γένους και όχι οι παλαβομάρες του κάθε τυχάρπαστου. Το «συναξάρι» του Μάρκου Μπότσαρη φτιάχνει Έλληνες και οικογενειάρχες, ο βίος και η πολιτεία του Αη – Γιώργη θωρακίζει ψυχές με αθάνατα αντισώματα και όχι οι θεματικές εβδομάδες με τις διαφορετικότητες και τους «περίεργους» αντιρατσισμούς. Βιώναμε εθνική πανδημία, αφιλοπατρίας και εκκλησιομαχίας, δεκαετίες. Αυτό το κακό να σταματήσει …

Τελευταία γραμμή άμυνας είναι η Παιδεία.  Η μοναδική ελπίδα για αναγέννηση και εθνική επιβίωση.  Δεν προασπίζουν, μόνον την εδαφική μας ακεραιότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις.  Τις προασπίζει ο λαός, όχι ο φιλοπόλεμος, αλλά ο ετοιμοπόλεμος, ο αρματωμένος με τα όπλα του Εικοσιένα, των μαχητών του Κιλκίς, των λιονταριών του Σαράντα.  Ο πολίτης, που αν τον καλέσει η Πατρίδα, γίνεται ταυτοχρόνως και οπλίτης….

Δημήτρης Νατσιός

δάσκαλος-Κιλκίς

6 comments

DIMITRIOS G. PANAGIOTIDIS 18 March 2020 at 04:57

Είμεθα πρωτίστως Έλληνες, Δάσκαλε. Και στην πορεία γίναμε Χριστιανοί Ορθόδοξοι διότι ΑΝ ασπαστήκαμε την οικουμενική Διδασκαλία-Φώς του ΚΗΙΧ το κάναμε διότι (ΤΟΤΕ) είχαμε την πολιτισμική ωριμότητα να μπορούμε να ξεχωρίζουμε την ήρα απ΄το στάρι. Έτσι, απέναντι στην εγωπαθή εσωστρέφεια του Ιουδαϊσμού και την παράλογη θρησκοληψία του Ισλάμ ΔΕΝ …”τσιμπήσαμε” στα λογής ψευτο-δέλεαρ π.χ. περί “εκλεκτών του Θεού” ούτε καταδεχθήκαμε να θέλουμε η ζωή μας να μιμείται το …”παράδειγμα” ενός ψυχοπαθούς δολοφόνου, ληστή, παιδόφιλου, ψευδοπροφήτη. Αυτά όμως … τότε! Διότι ΤΩΡΑ έρχεται το ανύπαρκτο “ελληνικό κράτος” (τα εισαγωγικά διότι ούτε Κράτος αλλά και ούτε Ελληνικό είναι) και βγάζει φιρμάνι ότι “κλείνουν” οι εκκλησίες. Τι έγινε άραγε ο διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας, η θεωρία δηλ. ότι ο καθένας στα χωράφια του και χωριστά ώστε ν’αγαπιώμαστε; Μπούρδες και Σαχλαμάρες, με κεφαλαίο! Έγινε μάλιστα μέγα θέμα και γράφτηκαν χιλιόμετρα “πεφωτισμένων” στίχων, σχετικά με το θέμα. Αντί να αφήσουν τους πιστούς ήσυχους με την Πίστη τους, ήρθαν οι άπιστοι, οι άθεοι και οι ανθέλληνες να κουνήσουν το δάκτυλο στους Έλληνες-Χριστιανούς Ορθοδόξους για τις προσωπικές τους επιλογές. Και όλα αυτά στα πλαίσια της μεταμοντέρνας και παγίως θεσμοθετημένης μεγα-Απάτης του …πολυπολιτισμού και της ανοιχτής κοινωνίας. Απίστευτο! Η σημερινή έννοια του Δημοκρατικού Κράτους έχει εκφυλιστεί τόσο πολύ ώστε σύντομα θα αναπολούμε, αν κάποιοι από μας δεν το έχουμε κάνει ήδη, άλλες …”σκοτεινές” καταστάσεις όπου ο λαός στην πράξη και όχι στα λόγια, κατείχε το Κράτος του Δήμου. Και ο νοών νοείτω …

Reply
Λευτέρης 19 March 2020 at 08:34

Λετε, λέτε όλοι, αλλά εμείς εδώ χρειαζόμαστε επειγόντως τόνους από χαρτι υγείας (κω..χαρτο) και disinfectant wipes. Eυκαιρία χιλιετίας για να κάνουμε σωστή χρήση των βιβλίων των «ελληνικων» σχολείων. Και εκει στο γιου κέι χρειάζεστε προμήθειες για να τυλίξετε τα fish and chips Ανδρέα. Κορτεσυ οβ δε πενταγκότζικαλ ίνστιτιουτ. Θα απέφευγα να τα χρησιμοποιήσω για την κατασκευή μασκών όμως, λόγω αναθυμιάσεων.

Reply
Ιωαννης Σπυροπουλος 20 March 2020 at 04:32

Μηπως και οι γονεις των παιδιων γνωριζουσι τα γερα, τα τρανα και τα κρυσταλλινα Γραμματα του Γενους, Δασκαλε;

Reply
Κυριακός Παπαδόπουλος 20 March 2020 at 22:21

κ. Δημήτριε Γ. Παναγιωτίδη: δεν μπορώ να καταλάβω, με τον μέσο νού μου, πώς γίνεται να είμαστε “πρωτίστως Έλληνες”, την στιγμή που η γλώσσα που μιλούμε συνδέεται με την Ελληνιστική Κοινή, και όχι (φερειπείν) με την Αττική Διάλεκτο (ασχέτως αν λόγιοι, μέσα στους αιώνες, χρησιμοποίησαν γλώσσα αρχαϊζουσα στα κείμενά τους, στην καθομιλουμένη ο απλός κοσμάκης στην Γλώσσα του Ευαγγελίου πατούσε).

Σας παραπέμπω σε ένα κείμενο του αγαπημένου Σμερδαλέου, διότι είναι πια ντροπή (στην κατάσταση που βρισκόμαστε) να μιλούμε ακόμα με τσιτάτα:

https://smerdaleos.wordpress.com/2020/02/25/%cf%80%cf%8c%cf%84%ce%b5-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%ce%bf%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%ce%b5%ce%bf%ce%ad/

Reply
Suspect 21 March 2020 at 04:58

Καταρχας χαιρομαι που υπαρχετε. Προτιμω ως δασκαλο εναν φλογερο πατριωτη εστω και με μερικες υπερβολες παρα εναν τυπο που θα μεταδιδει στα παιδια το πνευμα της αριστεριζουσας εθνομηδενιστικης θολοκουλτουρας του τιποτα.
Το 1821 ο Ιμπραημ την ειχε σβησει την Επανασταση. Μας κρατησαν ζωντανους οι κακοι ξενοι.
Το 1940 καναμε στην πρωτη φαση το Επος αλλα στη δευτερη μας βοηθησαν οι Αγγλοι και κυριως μετα ωστε να μεινουμε στο Δυτικο κοσμο και ευτυχως που δεν γιναμε σαν τους βαλκανιους γειτονες μας.

Reply
Κυριακός Παπαδόπουλος 22 March 2020 at 11:36

https://www.youtube.com/watch?v=DWlAA3w8du0

Να μην ξεχνάμε και τους αδελφούς μας που ΔΕΝ βαπτίστηκαν στο Ελλαδικό (εθνο-)Κράτος!

Διότι μιλάμε σαν όλα να γυρίζουν γύρω από την Ελλάδα. Δεν χωράει η Ελλάδα ολόκληρη την Ρωμαιοσύνη!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.