Monday 22 April 2024
Αντίβαρο
Ανδρέας Σταλίδης Βορειοηπειρωτικό

Υπόθεση Φρέντυ Μπελέρη Κλιμάκωση ελληνοαλβανικών

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
https://www.youtube.com/watch?v=dNWanPrNcU4
Σύνοψη περί Μπελέρη.
1. Κατηγορία εναντίον του:
– o Μπελέρης κατηγορείται ότι πλήρωσε έναν ψηφοφόρο 340 ευρώ για να τον ψηφίσει στις εκλογές.
2. Ευσταθεί;
-όχι, διότι ο Μπελέρης και ο υποτιθέμενος κατήγορος βρισκόταν σε διαφορετικά σημεία της χώρας την υποτιθέμενη στιγμή που έγινε το συμβάν. Τόσο πρόχειρη η κατηγορία.
3. Τι κατέθεσε ο υποτιθέμενος κατήγορος στο δικαστήριο:
-Κατέθεσε ότι έλαβε 7000 ευρώ από κονδύλι της αστυνομίας για να κατηγορήσει ψευδώς στον Μπελέρη. Το θέμα αυτό το «ύψωσε» και η Αλβανική αντιπολίτευση (Μπερίσα) που κατηγορεί τον Έντι Ράμα ότι λειτουργεί ολοκληρωτικά με απόλυτο έλεγχο παντού.
4. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος της δίωξης;
-Ο προηγούμενος Δήμαρχος (άνθρωπος το Ράμα) ξεκίνησε διαδικασίες αρπαγής περιουσιών Ελλήνων της Χειμάρρας. Μάλιστρα, παρότι έχασε τις εκλογές από τον Μπελέρη, παραμένει στη θέση του ως Δήμαρχος(!) και συνεχίζει κανονικά τη δράση του.
5. Ποιος δίκασε τον Μπελέρη;
-Μία από τις δικαστές του δικαστηρίου, είχε συλληφθεί στα σύνορα με την Ελλάδα για πλαστά στοιχεία με τα οποία ήθελε να παρουσιαστεί ως Ελληνίδα της Βορείου Ηπείρου και να πάρει ελληνική υπηκοότητα. Της απαγορεύτηκε η είσοδος σε χώρες Σέγκεν για 10 χρόνια.
6. Τι μας λέει το προηγούμενο γεγονός;
-Και αυτή η δικαστής, όπως και άλλες περιπτώσεις (πχ ο ηθοποιός/σκηνοθέτης Λαέρτης Βασιλείου που είναι μισός Έλληνας και μισός Αλβανός), μα πράγματι πάρα πολλές περιπτώσεις, υπάρχει ένα κοινό φαινόμενο ανθρώπων από την Αλβανία που είτε έχουν, είτε δεν έχουν ελληνικές ρίζες, κατά προτεραιότητα προτιμούν να έρθουν και να ζήσουν στην Ελλάδα (όπως τόσες άλλες χιλιάδες) και ενδεχομένως στο μέλλον τα παιδιά τους να αφομοιωθούν και να γίνουν Έλληνες. Όταν κάτι συμβεί και επιστρέψουν στην Αλβανία, ο τρόπος για να ανέβουν κοινωνικά και επαγγελματικά είναι ένας και μόνο ένας: να υιοθετήσουν έναν άκρατο ανθελληνισμό. Μόνο με αυτό το αντάλλαγμα, ο Ράμα τους δίνει τα εύσημα, θέσεις στο κράτος, αναγνωρισιμότητα, επιτυχίες εντός της Αλβανίας. Οι περιπτώσεις που αναφέρω είναι χαρακτηριστικές και όχι οι μόνες.
7. Γιατί η Αλβανία κλιμακώνει τις ενέργειές της εναντίον της Ελλάδας;

 

-Τρεις οι λόγοι
  1.  Η Αλβανία έχει γίνει προτεκτοράτο της Τουρκίας. (μόλις πριν μία εβδομάδα, ξαναπήγε ο Ράμα στην Τουρκία, υπέγραψαν σειρά συμφωνιών, πχ παράδοσης drones στην Αλβανία και άλλα!). Για παράδειγμα, η ακύρωση της υπογεγραμμένης και από τα δύο μέρη συμφωνίας ΑΟΖ Ελλάδας – Αλβανίας από το δήθεν Αλβανικό δικαστήριο, έγινε με παρότρυνση της Τουρκίας.
  2. H Αλβανία ως νέα χώρα ζει την εθνική παιδική ασθένεια του εθνικισμού. Θέλει να συμπεριλάβει σε ένα κράτος την Αλβανία, το Κοσυφοπέδιο, το Τέτοβο (τμήμα του κράτους των Σκοπίων). Θέλει να αναμοχλεύει μία δήθεν αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα, να εγείρει ζήτημα Τσάμηδων κλπ.
  3. Η Αλβανία βλέποντας χιλιάδες Αλβανούς να ζουν αρμονικά στην Ελλάδα και τα παιδιά τους να αφομοιώνονται με γοργό ρυθμό, αισθάνεται ανασφάλεια και θεωρεί ότι με την ένταση μεταξύ των δύο χωρών θα καθυστερήσει αυτό το φαινόμενο.
Τέλος, οι μικρομεγαλισμοί της Αλβανίας επεκτείνονται και στο πεδίο της Ιστορίας, όπου επισήμως και ευθέως θεωρεί την ελληνική επανάσταση περίπου «αλβανική».

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.