Monday 25 March 2024
Αντίβαρο
Ανδρέας Σταλίδης Πολιτική επικαιρότητα

Τελευταία φορά αριστερά.

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Δημοσιεύθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου στην Εστία.

arkas-profhths-elpida

Κάθε μέρα που περνάει, αποκαλύπτεται και σε μερικούς ακόμη χιλιάδες ψηφοφόρους το μέγεθος της πολιτικής απάτης του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ωμά και συνειδητά ψεύδη με τα οποία υπέκλεψε τις ψήφους τους. Το τελευταίο προπύργιο αυτοάμυνας αυτών των ανθρώπων, ίσως απλώς για να αποπειραθούν να διατηρήσουν σώας τας φρένας τους, είναι η νεότευκτη καραμέλα «αυτό δεν είναι αριστερά».

Επί τέσσερις δεκαετίες μάθαμε όλοι να λέμε «αριστερά = καλό». Ή το σαφέστερο: «καλό = αριστερά». Είτε μειώνεται ο δημόσιος τομέας, είτε αυξάνονται οι φόροι, και τα δύο είναι «δεξιά». Είτε γίνονται αποκρατικοποιήσεις, είτε το αντίθετο, πχ ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών, και τα δύο είναι «δεξιά» διότι είναι «κακά» για την κοινωνία. Ό,τι δε μας αρέσει είναι δεξιό και ό,τι είναι ωραίο, όμορφο και αφηρημένο είναι αριστερό. Διαχρονικό το σύνθημα: «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά». Το σημαντικό είναι να μην ξεχνά ότι δεν ξεχνά τι σημαίνει. Το τι πράγματι σημαίνει, είναι δευτερεύον. Μέσα στο τσουβάλιασμα αυτό λοιπόν, ο όρος «δεξιός» ήτανε περίπου βρισιά. Σήμαινε τον αντιδημοκράτη, τον άνθρωπο του παρακάτους ή έστω τον υποστηρικτή του παρακράτους. Πρόκειται για συνειδητή ιεροποίηση, εκ του αντιστρόφου, του όρου «αριστερά», στο όνομα της οποίας πολύς κόσμος απέκτησε όνομα, κύρος, καριέρα και περιουσία.

Η ύψιστη υπηρεσία της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι όταν με το καλό αποχαιρετίσει την εξουσία, θα μετατραπεί και η λέξη «αριστερά» σε βρισιά. Θα γίνει συνώνυμη της δημαγωγίας, του τυχοδιωκτισμού, του αμοραλισμού και της ανικανότητας διαχείρισης των κοινών. Δικαίως ή αδίκως, διότι ασφαλώς δεν είναι όλοι οι αριστεροί έτσι. Ούτε όμως οι δεξιοί ήταν όπως τους εννοούσε το περιβόητο σύνθημα. Τότε ίσως γίνει δυνατή η υπέρβαση της πολιτικής ορολογίας.

Τόσα ωμά ψεύδη, που ονομάστηκαν κατ’ ευφημισμόν «αυταπάτες», τόση περιφρόνηση στην κοινή λογική, στους νόμους, στο δίκαιο, και στην εργασία, τόση χυδαιότητα δεν έχει ξανασυναντήσει ο δημόσιος βίος. Πανηγυρίζουν για επιτεύγματα (λιμάνι Πειραιά, Ελληνικό, περιφερειακά αεροδρόμια), τα οποία όταν «κλείδωναν», οι ίδιοι βρισκόταν στον δρόμο εμποδίζοντάς τα, ισχυρίζονται ότι πατάσσουν την τηλεοπτική διαπλοκή με την εγκαθίδρυση ακόμη μεγαλύτερης και απίστευτα κραυγαλέας διαπλοκής, αγνοούν τα ωμά ψεύδη που υποσχέθηκαν και διαβεβαιώνουν ότι «τήρησαν τις υποσχέσεις τους»(!), παραιτούνται από το αίτημα είσπραξης των κερδών των ελληνικών ομολόγων από τις χώρες της ευρωζώνης (6 δις ευρώ = ΕΝΦΙΑ 2.5 ετών), διορίζουν ημετέρους και συγγενείς με μεγαλύτερη θέρμη από τους προηγούμενους.

Και όλα αυτά, όταν έχει προηγηθεί το μεγαλύτερο παραμύθι, το οποίο έχει καταπιεί αμάσητο σύμπασα η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι ψηφοφόροι του: ότι ήταν δυνατόν η Ελλάδα να εκβιάσει την Ευρώπη. 85 δις κόστισε το παραμύθι και θα το πληρώνουμε για τα επόμενα 30 χρόνια. Ο παραμυθάς αγνοείται.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνουν τις αριστερές ιδεοληψίες τους στο μεταναστευτικό, στο μέγεθος του δημοσίου τομέα, στη φορολογία, στην παιδεία, στη γλώσσα, στην ιστορία.

Όλοι συμφωνούμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε τον ουρανό με τ’ άστρα. Το πιο εξωφρενικό είναι ότι η κριτική που του ασκείται σήμερα εστιάζεται στο ότι δεν μας παρέδωσε τον ουρανό με τ’ άστρα. Όχι ότι τόλμησε να υποσχεθεί το αδύνατο. Δεν τον κατηγορούμε ότι υποσχέθηκε να γυρίσει τη γη ανάποδα. Τον κατηγορούμε επειδή δεν τη γύρισε! Πότε θα ωριμάσουμε;

5 comments

Δεξιός 21 September 2016 at 23:11

Ακόμη ένα εξαιρετικό άρθρο του κ.Σταλίδη στην καταπληκτική εφημερίδα Εστία που έχει δώσει σημαντικούς αγώνες εναντίον της Συριζο-Καραμανλικής συμμορίας ήδη από την εποχή που ο αγράμματος αρχηγός της ήταν του συρμού. Να πω επίσης πως είναι απολαυστικό να παρακολουθεί κανείς και τα ανδρείκελα της Αριστεράς όπως αυτό το μηδενικό (και επιστημονικά και ηθικά),ο ΠτΚ (Πρόεδρος των Κουκουλοφόρων). Να εξευτελίζεται ακόμη περισσότερο (αν είναι δυνατόν!) υπογράφοντας ο ίδιος τον ΕΝΦΙΑ και το Μνημόνιο που κατακεραύνωνε με διαπρύσια άρθρα στην φυλλάδα του Χατζηνικολάου τα τελευταία χρόνια. Βεβαίως είναι γνωστή η θρασυδειλία όλων αυτών των σκυβάλων που μετά το 1981 επιδίωκαν την τυπική εξουσία υπό την προστασία των κομμουνιστών που πραγματικά εξουσίαζαν αυτόν τον τόπο καταστρέφοντάς τον. Προσιδιάζουν άλλωστε στους προστατευόμενούς τους τούς θρασύδειλους κουκουλοφόρους.
Όσο για τους οπαδούς τους , στους οποίους αναφέρεστε κ.Σταλίδη στην κατακλείδα του άρθρου σας, σε αυτά τα χιλιάδες περίεργα πλάσματα που υλακτούσαν στην πλατεία Συντάγματος το καλοκαίρι του 2015, δεν χρειάζεται να δίνει κανείς και μεγάλη σημασία. Μια γκλομπιά από τον ΣΥΡΙΖΑ (και αρκετές από τον Μητσοτάκη,που θα έρθουν σύντομα στα κεφάλια τους) αρκούν για να γυρίσουν ήρεμα στις τρύπες τους και να συνεχίσουν την μίζερη και αναξιοπρεπή ζωή τους κραυγάζοντας, συμμορίτες και εθνικιστές μαζί, για “εθνική ανεξαρτησία” ενώ ταυτόχρονα ζητιανεύουν από το Eurogroup τον επιούσιο.

Reply
Πρώτη φορά Αριστερά!... 22 September 2016 at 00:40

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015
Πρώτη φορά!!! Αριστερα!

Εμ, τι λεμε τωρα!
Όλα τα αληταριά,
αλλαξανε προβιά
και Λυτρωτές, οι …ΑειΠάρθενοι, περνάνε!

Ετσι….
Τα “σαρανταπενταρια” τους
τα τρουπωσαν σε κρυπτες!
με τις “ΤαΣίες” τους
ανοιξανε τις Πύλες,
με τυπους που τα λενε με τους Σόρους
παιχνιδια παιζουν,
για “Αιχμαλωτους” και “Κοκόρους”!
Πασχίζουν να αγκαλιασουν “σκατζοχοίρους”
και τους Ηλιθιους ζητανε για Ομηρους,
τις εκλογες ομολογανε σωτηρια,
να στριψουν, να το παιξουνε θηρια!

Οσο μπορεσουν με σαρακι θα μολεψουν,
οσους μπορουνε με ταμπελες θα Στοχεψουν!
Πίσω θ αφήσουνε αγριλα και Εποίκους
Για να γεμισουν τα χωρια της ερημιάς,
εκείνα π´ άφησε μπαΐρια
ο κατσαπλιάς,
ο πρόγονος,
ο αλήτης,
ο φονιάς!

Κι εκεινος… ο “Καημένος”, φερετΖές!
για καποιους που θα κάνουν …ζαβολιές!
Με Σκοπιανούς, Πυρήνες και Φωτιές!

“Πρώτη φορά Αριστερά!”;
Για μια κοκότα,
εκατόχρονη, γριά;
Που τωρα, τάχα, εχασε,
στ´ … αυτί,
την …Παρθενιά;;;

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 23 September 2016 at 10:44

Τὸ ἄρθρο εἶναι ἀπολύτως ὀρθὸ στὴν διάγνωσή του : Ὁ ὺποτιθέμενος περιούσιος λαὸς τῆς γῆς, αὐτὸς ποὺ ἔχει τὴν μοναδικὴ κληρονομιὰ μιᾶς ὑπερτρισχιλιετοῦς γλώσσης, αὐτὸς ποὺ δαπανᾶ δισεκατομμύρια γιὰ τὴν ἐκπαίδευση τῶν παιδιῶν του, δὲν ἔχει τὴν διανοητικὴ ἀκεραιότητα οὔτε τὴν ψυχικὴ ὡριμότητα, οὔτε κἂν τὸ θάρρος νά παρατήσῃ τὸν γενικευμένο παρασιτισμὸ καὶ τὴν ἐπαιτεία. Τὰ ὁποῖα, εἰρήσθω, δὲν προέκυψαν ἐπὶ πρώτης φορᾶς Ἀριστερᾶς. Αὐτὰ τὰ ἐλαττώμματα ὑπῆρχαν πάντα, ἀπλῶς τώρα διάλεξαν φερετζὲ ἀπὸ τὴν ντουλάπα στὰ ἀριστερὰ τῆς πόρτας τοῦ δωματίου. Ἄν, βέβαια, κοιτᾶς ἀπὸ τὸ παράθυρο, ἡ ντουλάπα εἶναι στὰ δεξιά …

Reply
Aνδρέας Ζ. 23 September 2016 at 15:36

———————————————————–
Ο Αλλάχ σώζοι την Δεξιάν
———————————————————–

Πάντως μην έχετε πρόβλημα. Ο Μεγαλοδύναμος τα έχει καλά τακτοποιημένα.

Για τη Δεξιά παράταξη έχει ετοιμάσει τον Παράδεισο

Για την Αριστερά την Κόλαση.

Ένα παράδειγμα από το Κοράνι:

«Πλάσαμε τα ουρί του Παραδείσου με έναν ιδιαίτερο τρόπο και τις κρατήσαμε αγνές, παρθένες… Αυτές είναι προορισμένες για τους ανθρώπους της δεξιάς παράταξης» (Κοράνι, 56, 15-24 και 35-38).

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 23 September 2016 at 16:38

Τώρα, αὐτὸ πού ἐπιφυλάσσει ὁ Ἀλλὰχ στοὺς δικαίους εἶναι καλὸ ἢ κακό, δικαίωση ἢ τιμωρία ; Ἀγνότης ἐκ κατασκευῆς, ἁγνότης βάσει προδιαγραφῶν εἶναι ἁγνότης ; Μᾶλλον τὸ άντίθετο.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.