Monday 25 March 2024
Αντίβαρο
Διεθνή Νικηφόρος Φωκάς Ορθοδοξία

Σαούδ-διάλογος!

Την Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, εγκαινιάστηκε στην Βιέννη το Διεθνές Κέντρο του Βασιλιά Αμπντάλλα για τον Διαθρησκειακό και Διαπολιτισμικό Διάλογο.

Το Κέντρο ιδρύθηκε με μια διεθνή συμφωνία που υπογράφηκε από την Σαουδική Αραβία, την Ισπανία και την Αυστρία.

Η Αγία Έδρα είναι ιδρυτικός παρατηρητής (sic) και στο Δ.Σ. συμμετέχει ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ!

Το Κέντρο σκοπό έχει να διευκολύνει τον διαθρησκειακό και διαπολιτισμικό Διάλογο, και να προωθήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δικαιοσύνη και την ειρήνη, με βάση την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Είναι εξάλλου γνωστές σε όλο τον κόσμο οι λαμπρές επιδόσεις του σαουδαραβικού καθεστώτος σε όλους αυτούς τους τομείς, τόσο στο εσωτερικό της Σαουδικής Αραβίας όσο και σε άλλες χώρες, όπως αυτή την εποχή στην Συρία!

Το κέντρο ιδρύθηκε με χρηματοδότηση από την Σαουδική Αραβία με την πολιτική υποστήριξη των Η.Π.Α. κατόπιν … της ενθαρρύνσεως του Ισραήλ, όλες χώρες του διαλόγου, της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Για αυτό τον λόγο εξάλλου, στα εγκαίνια κύριοι ομιλητές ήταν και ο Γ.Γ. των Η.Ε. κ. Μπαν Κι-Μουν, αλλά και ο προκαθήμενος της Μεγάλης Εκκλησίας εν τη αιχμαλωσία, μέγας αιχμάλωτος, ο Οικ. Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος!

Με κομμένη την ανάσα, η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί την εξάπλωση του σαουδαραβικού μοντέλου διαλόγου (Σαούδ-διαλόγου), ανεκτικότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο!

Θεός φυλάξοι!

1 comment

Δημήτρης07 2 December 2012 at 01:09

Ο διάλογος προϋποθέτει μια κοινή βάση αξιών, εννοιών και επιθυμιών, που εξορισμού δεν υπάρχει ανάμεσα στις θρησκείες. Ούτως ή άλλως το βίωμα δεν αποτυπώνεται προτασιακά.Ο σκοπός πρωτοβουλιών ‘διαλόγου’ μεταξύ των θρησκειών είναι να αποκρύψει τις ουσιώδεις διαφορές τους και να ευνοήσει τις ισχυρότερες (δημογραφικά, οικονομικά και πολιτικά) από αυτές, που τώρα είναι ο ισλαμισμός και ο βουδισμός. Ακόμη και μεταξύ Ορθοδοξίας και Καθολικισμού οι διαφορές είναι θεμελιώδεις. Δείτε αν θέλετε το βιβλίο ‘Ορθοδοξία και Δύση’ του Γιανναρά. Κριτική του υπάρχει εδώ:
http://argonautis.eu/orthodoxia_kai_dysi.htm

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.